„Lejövök a tejről, olcsóbb a heroin” – Premier! Bankrupt: A hülyeség ára

2023.03.30. 16:22, srecorder

bankrupt.jpg

Nagyot ment tavaly a Bankrupt közéleti punkslágere, a Keresett a Feri, majd 2022 végén annak testvérdala, a Viktorland is. A sort most A hülyeség ára folytatja, amit az egekben járó infláció ihletett.

„Ha munkával keresed a pénzed, és nem a komornyik intézi helyetted a bevásárlást, biztos ismerős az élmény, amikor már nyúlnál a kedvenc kajádért, de érzékeled az új árát, megáll a kezed a levegőben, és inkább elköszönsz tőle egy mélyről felszakadó káromkodás kíséretében. Ilyenkor fel szokott merülni a felelősség kérdése is, és szerintünk van kézenfekvőbb megfejtés a brüsszeli gyíkembereknél” – meséli Sarkadi Balázs frontember. 

„A Bankrupt legújabb közéleti slágerét terápiás célzattal ajánljuk minden inflációs neurózisban szenvedő sorstársunknak. A refrén napi két-háromszori teli torokból üvöltése segít levezetni a bevásárlások során felhalmozódó feszültséget, és eltereli a figyelmünket arról, hogy milyen baromi éhesek vagyunk.”

„Az inflációval párhuzamosan ívelt felfelé az elmúlt fél évben a karrierünk is: a szeptemberben kihozott Keresett a Feri, és a decemberben megjelent Viktorland máris a két legnépszerűbb slágerünkké nőtte ki magát, két hete pedig egyik példaképünk, a Damned előtt játszhattunk a telt házas A38 Hajón. Itt a gitáros Captain Sensible a teljes ráadásblokkot Bankrupt-pólóban nyomta le, és még külön meg is dícsért minket a színpadon, meg később a közösségi oldalain is. Most már tudjuk, mit érezhet Viktor, amikor Vlagyimir megveregeti a vállát.

Március 31-én Bécs egyik legmenőbb klubjában, a Chelsea-ben játszunk a baltimore-i Ravagers zenekarral, utána pedig május 12-én leszünk láthatók Budapesten: a Dürer Kertben lépünk fel a Kozmosz és a Counter Clockwise társaságában.”

Az új szám kinn van már Bandcampen, és március 31-től fent lesz Spotify-on és az összes streaming platformon. A kiváló borítógrafika Vass Richárd munkája, a remek hangzást pedig Botlik Mátyás (Grenma Stúdió) érdeme. Ha a magyar változat nem lenne elég, van angol is:

 

„ANNYIRA LAZA, HOGY A HOMLOKÁRA IS EZ VAN TETOVÁLVA” – SARKADI BALÁZS KEDVENC 2022-ES ZENÉI

 

Bankrupt a Facebookon. Honlap.

fotó: Pandur-Balogh Norbert

https://recorder.blog.hu/2023/03/30/_lejovok_a_tejrol_olcsobb_a_heroin_premier_bankrupt_a_hulyeseg_ara
„Lejövök a tejről, olcsóbb a heroin” – Premier! Bankrupt: A hülyeség ára
süti beállítások módosítása