Tánczenék dühös hedonistáknak - Új Bála-kazettapremier

2017.09.27. 11:49, RRRecorder

uj_bala.jpgErősen savas, de persze azért korántsem szabályos anyaggal jelentkezik Új Bála, a zajtechno nemzetközileg elismert magyar képviselője.

Tavaly tavasszal mutattuk be itt a derTANZ freenoisejazzpunk formáció énekeseként ismertté lett Kovács Gábor szólóprojektjét, az Új Bálát. Azóta már a derTANZ, sőt, Kovács következő duója, a Céh is feloszlott, viszont az Új Bála folyamatosan jön újabb és újabb zenékkel. Megjelenéseitjónevű kiadók gondozzák (Altered States Tapes, Bava Vanga, Czaszka), az underground elektronikával foglalkozó legfontosabb lapok írnak róla (pl. The Wire, Tiny Mix Tapes és a francia Le Drone), világszerte koncertezik (ezt úgy értsük, hogy például Rio De Janeiróban is, az EU Shape programja, és annak magyar résztvevője, az UH Fest segítségével).

Most pedig itt a Recorderen debütál a legújabb kazetta, az ezúttal szerzői kiadásban megjelenő Negative Kingdom Tapes Volume One. Bár Kovács Gábor igen szellemes leírásokkal szokta kísérni a zenéit - a februárban megjelent Maneki Necro & Friends például "minden idők legrosszabb trú hiphop-lemeze" volt -, ezúttal csak a Aki dudás akar lenni... népdal a kísérőszöveg - mint mondta, "ennél közelebb magam se jutottam. Az biztos, hogy ezeket a témákat a fesztiválszezonra írtam, szóval funkcionális tánczenék dühös hedonistáknak." Vagyis erősen savas-táncos ez a hat szám, de persze azért az Új Bálától megszokott zavarkeltő elemeket, ritmikai megborulásokat, majd bizonytalan talpraállásokat sem nélkülözi.

A kazettát, amelynek "a borítóján az elszánt férfi nem más, mint Vangelis", meg lehet rendelni a Bandcampen, illetve Budapesten a STORE 5621-ben kapható. Új Bála-koncert legközelebb szeptember 29-én, pénteken lesz a Küss Mich keretében, a spanyol Assassani, az osztrák Rosa Nebel és a magyar Fogselyemfiú társaságában, Facebook-esemény itt. Még idén több Új Bála-szám megjelenik majd válogatásokon, a Dalmata Daniel kiadónál pedig egy split vinyl jön majd.

Címkék: premier új bála
https://recorder.blog.hu/2017/09/27/tanczenek_duhos_hedonistaknak_uj_bala-kazettapremier
Tánczenék dühös hedonistáknak - Új Bála-kazettapremier
süti beállítások módosítása