Filmzenét írt a Radiohead dobosa

2017.08.18. 09:23, Frontrecorder

selway.jpg

Phil Selway, a Radiohead dobosa eddig két szólóalbumot készített énekes-dalszerzői minőségben, legújabb munkája pedig egy filmzene, a Let Me Go című családi drámához. 

A 2010-es Familiar és a 2014-es Weatherhouse szólóalbumok után Phil Selway is kipróbálja magát a filmzene terén. Szeptember 15-én mutatják be az angliai mozikban Polly Steele Let Me Go című filmjét, középpontjában egy második világháborúig visszanyúló drámai eseménnyel, és annak hatásaival egy család nőtagjainak több generációjára. A zenész a forgatóköny, illetve az alapjául szolgáló önéletrajz elolvasása után egyből igent mondott a felkérésre, a rendezőtől pedig teljesen szabad kezet kapott a zenére vonatkozóan. A film premierével egy időben megjelenő soundtrack albumon 14 tétel szerepel, köztük három énekes dal, melyek közül a címadó Let Me Go a szerző előadásában meghallgatható alább:


Nem Selway az egyetlen a Radiohead-ből, aki épp filmzenés fázisban van; Thom Yorke jelenleg a Suspiria című kult-horror remake-jének zenéjén dolgozik, míg a műfajban legtapasztaltabb Jonny Greenwood Paul Thomas Anderson és Lynne Ramsay készülő filmjeihez kapott megbízást.


a Let Me Go plakátja:

letmego.jpg

https://recorder.blog.hu/2017/08/18/filmzenet_irt_a_radiohead_dobosa
Filmzenét írt a Radiohead dobosa
süti beállítások módosítása