Salamon Csaba – kedvenc 2016-os dalok

2017.01.03. 09:00, rerecorder

nxworries.jpg

Az év végi összegzés hagyományos módja a Recordernél, hogy a közösen összeállított Top 50-es albumlista után kedvenc dalainkat szerzőnként publikáljuk. A 2011-es, 2012-es, 2013-as, 2014-es és 2015-ös sorozat után kezdődik a 2016-os daldömping, a stáb ABC-rendjében haladunk, a felvételek egy rögtön meghallgatható playlistben, rövid kommentárokkal – a mai első dj Salamon Csaba (nyitóképen az NxWorries).

2016-OS RECORDER-BULI JANUÁR 7-ÉN LESZ A BEAT ON THE BRATBEN!


A 2016-os személyes kedvenc dallisták sorát
Biczó Andrea nyitotta, aztán Blaskó ZsófiaCsada GergelyElekes RolandForrai Krisztián, Kálmán Attila, Kollár Bálint, Komróczki DiánaLékó TamásMihályi DávidMika LászlóNémeth Róbert és Rónai András volt a dj.

A RECORDER SZERZŐINEK - KÖZTE SALAMON CSABÁNAK A - KEDVENC 2016-OS ALBUMAI.

 

Steve LacySome
Az Internet zenekar pofátlanul fiatal gitárosa is olyan, mint minden más tizenhét éves fiú: Mac Demarconak képzelve magát próbálja elhívni szerelmét a végzősök báljára, hogy aztán inkább gyáván elmeneküljön bringáján a szerenádról.


18+
Drama
Az internetes keresők által láthatatlan fiú/lány duó a tökéletes párkapcsolat dinamikáját kutatja, miközben régi sebeket tép fel korhatáros szerepjátékokban.


Jamie XX feat. Romy and Four Tet
SeeSaw (Club Version)
Four Tet még egy Eric Prydz számból is elfogadhatót tud remixelni, az In Colour kicsit mélabús darabja pedig már egy ideje szomorkásan kérlelte, hogy vigyék el táncolni.


James Blake feat. Bon Iver
I Need A Forest Fire
Bár az idei, The Colour In Anything lemeze nehezen volt befogadható, ez a Bon Iverrel közös duett tökéletes analógiája az erdőtüzeknek és a tiszta lappal való újrakezdésnek.


NxWorries
Lyk Dis
2016 Anderson .Paak éve volt. Debütlemeze után Knxwledge-dzsel közös albuma meg tudta ismételni a Suede kislemezük sikerét, és míg előbbivel lefektette a párkapcsolat szabályait, a Lyk Disben már ő fekteti le a partnerét és veszi végig vele az összes pozitúrát.


Darkstar feat. Empress Of
Reformer
Az észak-angliai duó a tavalyi, Foam Island című szociopolitikus lemeze után leutazott délre, hogy Lorely Rodriguez (alias Empress Of) végigsétálhasson a visszafelé lassított tengerparton, elmúlt szerelmeken lamentálva.


Cloud Boat
Man Of War
Az érzelmes, kelet-londoni hipszterek hosszú hallgatás után visszatértek az év legjobb EP-jével, rajta nyugtalan dalokkal hitről és odaadásról.


Isaiah Rashad
Smile
A Sun's Tirade-ről végül lemaradt kislemezen Rashad egy hófehér Cadillac ülésén tér haza, az anyósülésen egy topmodellel, zsebei pedig tele pénzzel, miközben a régi barátai mosolyognak rá. Vajon őszinte ez a mosoly, vagy csak megélhetési rappernek tartják, mint ő is saját magát?


Childish Gambino
Baby Boy
A december közepén megjelent Awaken, My Love lemezével Childish Gambino alaposan megkeverte mindenki besztof listáját. Questlove például éjjel négykor keltette fel D'Angelót, hogy azonnal hallgassa meg ezt a lemezt, ami egy váratlan utazás az 1972-es év Detroitjába.


Agnes Obel
Stretch Your Eyes
Glass Citizen című lemezén Obel a privátszféra törékenységét járja körbe, miközben mi feszülten figyelünk, hogy összeroppannak-e a finomüveg kompozíciók a kamarapopos hangszerelés alatt.


+1 SamphaPlastic 100°C
A februári Process című debütálását várom a legjobban az összes 2017-es lemez közül. Jelenleg csak a FADER-nagyinterjúhoz készült videó lelhető fel a lemez nyitódaláról, amiben Sampha énekel törékeny hangon szorongva a torkában lévő gombócról, amit éveken át rosszindulatú daganatnak hitt - pedig azt pont a stressz okozta. A 2016-os év legőszintébb zenei pillanata.

https://recorder.blog.hu/2017/01/03/salamon_csaba_kedvenc_2016-os_dalok
Salamon Csaba – kedvenc 2016-os dalok
süti beállítások módosítása