Itt a Cseh Tamás Program – Szatmári Juli

2016.07.02. 08:30, prerecorder

szatmari_juli1.jpg

Szatmári Julit főleg hangulatok inspirálják, a helyszínek varázsa, kedves mozzanatok, ritmusok és emberek, akiket az utcán látott. A Cseh Tamás Program által támogatott dalszerző-énekes-gitárosnak, valamint zenésztársainak Ismerj fel címmel jelent meg a lemezük.

Szatmári Juli dallamok közt nőtt fel, főleg ABBA-t hallgatott, és tizenkét évesen elkezdett gitározni, akkor szerette meg a közös zenélést. A dalszövegeket azóta is ő írja. „Nagyon »lassú« szerző vagyok. Van, hogy hónapokig eltart, míg elkészül egy dal, de ennek megvan az előnye is: így teljesen tudom vállalni azt, amit írok, és nincs »futószalag-dalszerzés«. Főleg hangulatokat énekelek meg. A kulcsszó a nyugalom. Ezt keresem az életben is, és igyekszem megtalálni minden helyzetben – igaz, nem mindig sikerül” – meséli Juli.

„Próbálok pozitív gondolatokat közvetíteni, hogy annak, aki meghallja, még szebb lehessen a napja. A zenében rengeteg erő van, és a dallammal tudunk hatni az érzésekre is” – állítja az énekes, aki Rozsnyói Judit hegedűs-vokálossal régóta játszik együtt, a zenekar férfitagjaival, Günsberger Ákos gitárossal, Borbély Mátyás basszusgitárossal és Laskay Péter dobos-vokálossal pedig két éve zenél.

Az énekesnő már 2013-ban megnyerte az Átjáró, a Peron Music és a Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató versenyeket, előzenekarként felléptek a Kiscsillag, a Honeybeast és a Szabó Balázs Bandája társaságában is, valamint önálló klubkoncertjük is volt, és fesztiválokon is szerepeltek.

Szatmári Juli lemeze Ismerj fel címmel március végén jelent meg. Az albumon tizenegy, magyar és angol nyelvű, az elmúlt tíz évben írt dallal mutatkozik be.

Mentoruk: Temesi Berci, számos nívós díjjal rendelkező basszusgitáros.


Szatmári Juli Ismerj fel című száma:


A
cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül. 

https://recorder.blog.hu/2016/07/02/itt_a_cseh_tamas_program_szatmari_juli
Itt a Cseh Tamás Program – Szatmári Juli
süti beállítások módosítása