Soulvax: Belgica – Original Soundtrack (lemezkritika)

2016.04.26. 16:00, rerecorder

soulvax_12628418_10153456226702023_8159350824718544272_o-1.jpg

Filmzene egy belga dj-testvérpárról szóló filmhez egy belga dj-testvérpártól. Ráadásul mindegyik dal más-más fiktív előadótól származik, amiket ugyanez a belga dj/zenész-testvérpár ad elő (vendégekkel). Bravúros.

a1984458631_10.jpgKiadó: Play It Again Sam / [PIAS]

Megjelenés: 2016. február 26.

Stílus: persziflázs-pop

Kulcsdal: Diploma: Got Any Chris Rea?

Oké, sokadszor is le a kalappal a belga Dewaele-testvérpár előtt. Hosszú szünet után tértek vissza, mert készült egy belga játékfilm két kultikus belga dj-ről, akik Gentben üzemeltetik a kultikus Belgica klubot, ahol megfordul a helyi színtér színe-java. A genti Soulwax (és pláne a 2ManyDJs zseniális mashup dj-páros) testvérpárja meg megcsinálta hozzá a fiktív zenekarok által tucatnyi stílusban előadott filmzenelemezt, úgy, hogy a zenebuzi elektro-rockduó természetesen minden zsánert bámulatosan hoz. Mindez az együttesekhez kitalált fiktív sztorikkal tökéletes: a betelepülő szülők gyerekeként Belgiumban született török dj bazári acid-diszkója, az organik olasz kávézót üzemeltető, ott ragadt olasz cserediákok fergeteges electroclash-e, a rendszeres partizáró reggae-szám – tökéletes bulira hangoló és utazós válogatáslemez ez. A hab a tortán a Blurt és önmagukat is gúnyosan megidéző szám (The Shitz az előadó!), amivel Soulwaxék visszautalnak saját gyökereikre, amikor a kilencvenes évek közepén még épp a Blur bűvöletében indultak – amolyan belgás britpopzenekarként.

8.5/10

Dömötör Endre


EGYÓRÁS BOWIE-MIX ÉS -FILM A SOULVAXTŐL.


a lemez: 

a népszerű indiezenekar, a Shitz és a How Long koncertklipje: 


a Gentben maradt (és most organikus kávézót üzemeltető) két olasz cserediák által vitt electroclash-es Erasmus és a Ti Ricordi Di Me


a helyi hardcore-szupergrup, a Burning Phlegm és a Nothing


a négy belga lány által alakított elektrorockos White Virgins és a Turn Off The Lights


és a film trailere: 

https://recorder.blog.hu/2016/04/26/soulvax_belgica_original_soundtrack_lemezkritika
Soulvax: Belgica – Original Soundtrack (lemezkritika)
süti beállítások módosítása