Újabb adag horrorzenét kapunk John Carpentertől

2016.02.18. 10:00, subrecorder

john-carpenter.jpg

Ha a rendezéstől nagyjából vissza is vonult John Carpenter, a 70-es és 80-as évek nagy horrormágusa, szerencsére úgy tűnik, zenei karrierje most kezd csak igazán beindulni! Tavalyi első - nem filmzenés - nagylemeze után idén áprilisban érkezik a folytatás, a Lost Themes II.

Bár saját filmjeihez majdnem mindig ő maga írta a zenéket is (több klasszikus horrortémát adott a világnak, elég csak a Halloweenre gondolni), önálló stúdióalbumot John Carpenter csak filmes kvázi-visszavonulása után öt évvel, 2015-ben jelentetett meg. A Lost Themes-nek viszont akkora sikere lett, hogy egy tavalyi remixlemez (Lost Themes Remixed) után idén április 15-én nemcsak ennek a folytatása érkezik Lost Themes II címen, hanem a mester életében először élő show-kat is bejelentett. Már mikor a LT megjelent, Carpenter bizonygatta, hogy rég elkezdett dolgozni a következő anyagon, ugyanúgy fiával Cody Carpenterrel és Daniel Daviesszel (aki egyben a The Kinks-es Dave Davies fia és az ő keresztfia is). A legnagyobb különbség a két lemez között, hogy míg a Lost Themes-t több év alatt vették fel, sokszor csak az interneten vagy telefonon keresztül kommunikálva, addig a mostani albumon együtt, egy stúdióban dolgoztak.


TAVALY ÖSSZESZEDTÜK JOHN CARPENTER ZENÉINEK TOP 10 FELDOLGOZÁSÁT.

A múltkori kilenc dal helyett most tizenegyet kapunk, ráadásul megduplázódtak a címekben szereplő szavak számai is, egy-egy rövid kifejezés helyett már majdnem mindegyik mellé odatettek egy melléknevet is. Az egyik kivétel ez alól az a szerzemény, amelynek címe egész egyszerűen Bela Lugosi, ha ez legalább megközelíti a Bauhaus róla írt számának félelmetességét, akkor nem kell félnünk (vagyis pont de). Az első megosztott dal a nyitó Distant Dream nem sokban különbözik a Lost Themes témáitól, talán a Menekülés New Yorkból, vagy a 13-as rendőrörs ostroma című Carpenter filmekben lehetne nekik otthont találni. Aki pedig élőben szeretné hallani az új albumot, annak Barcelonába kell mennie, a Primavera fesztiválra. Lent megmutatjuk a Lost Themes II számlistáját és borítóját is.


John Carpenter új dala, a Distant Dream:


a Lost Themes II számlistája:

01 Distant Dream
02 White Pulse
03 Persia Rising
04 Angel's Asylum
05 Hofner Dawn
06 Windy Death
07 Dark Blues
08 Virtual Survivor
09 Bela Lugosi
10 Last Sunrise
11 Utopian Facade


és a borító:

johncarpenterslostthemesiialbumart.jpg

Címkék: john carpenter
https://recorder.blog.hu/2016/02/18/ujabb_adag_horrorzenet_kapunk_john_carpentertol
Újabb adag horrorzenét kapunk John Carpentertől
süti beállítások módosítása