Globálradar – Kero Kero Bonito

2015.12.01. 15:40, rerecorder

kero_kero_dsc04113.jpg

Ellenállhatatlan, széles mosolyra fakasztó hipertánczene, amit egy japán műanyag popzenéért rajongó londoni trió ad elő, és amivel ők hamarosan nagyon befutnak.

Megalakulás éve: 2013.

Honnan: Londonból (de lélekben Japánból).

kkb-1024x682.jpgTagok: Sarah Midori Perry (ének), Gus Lobban (producer), Jamie Bulled (producer).

Stílus: J-picopop, electro-bitpop, bubblegum bass.

Kiadók: Double Denim, Flawless World, PC Music.

Olyan, mint egy kicsit megszelídített SOPHIE/PC Music zene j-poppal és Casio chiptune-nal keresztezve.

Történet: Egyszerű a sztori, Lobban és Bulled egy dél-londoni külvárosban nőtt fel, ugyanabba a suliba jártak és mindketten a fura popzenéért bolondultak, aminek természetesen a j-pop és a shibuya-kei is része volt. Egy olyan énekesnőt kerestek jövőbeli zenekarukhoz, aki tud rappelni is, de főleg egyaránt magabiztos japán és angol nyelven. Sarah Midori Perry volt az egyik első, aki jelentkezett egy japán expatoknak fenntartott üzenőfelületen megjelent hirdetésre és mivel énekelt már egy japán csajpopzenekarban, plusz grafikusnak tanult, elég gyorsan eldőlt, hogy beveszik (és persze, hogy a borítókat is ő készíti). A Kero Kero Bonito 2013-ban adta ki első mixtape-ét (Intro Bonito), amit azóta rengeteg – egyre slágeresebb és a rappelős részeket egyre inkább éneklősökre cserélő – kislemez és egy remix EP követett, és közben Lobban tavaly Kane West néven befutott a PC Music-nál megjelent első kiadványával is, de a Kero Kero Bonito idén minden showcase-fesztiválon (valamint októberi amerikai turnéján) elbűvölt minden jelenlévőt, úgyhogy az év végére ígért, de alighanem 2016-ra átcsúszó első rendes nagylemez tarolni fog.


GLOBÁLRADAR - BEFUTÁS ELŐTT ÁLLÓ TEHETSÉGEK.

kero-kero-bonito.jpgMegjelenések: Intro Bonito (mixtape, 2013), Bonito Rycycling (remix EP, 2014) és dalmegjelenések: Why Aren’t You Dancing? (2013), Flamingo (2014), Built It Up (2014), Picture This (2015), Chicken (2015).

Mellékprojektek: Lobban aktív: Kane West néven híresült el a PC Music környékén, de adott ki trekkeket Augustusként és saját nevén is. Sarah vendégénekelt Spazzkidnél és Chroma-kei-nél.

Szexepil: A rózsaszín háttér portréképeiken.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az általános lelkesedés, amit mondjuk legutóbb a CMJ fesztiválon kiváltottak és tucatnyi újságcikkben materializálódott.

Radarjel-erősség: Robbanás közeli.

https://recorder.blog.hu/2015/12/01/globalradar_kero_kero_bonito
Globálradar – Kero Kero Bonito
süti beállítások módosítása