Ismerjük őket a mikrofon, a hangszerek és a keverőpult mögül – most ismerkedjünk meg velük a konyhában! Hazai zenészek mutatják be legjobb fogásaikat, nekünk nincs is más dolgunk, mint a tűzhely mellé állni és elkészíteni az ételeket. A 35. Recorder magazin Gasztro & zene fókusztémáját a Fit Fat zenekar káposztás paszulyával kezdtük, aztán a quimbys Gerdesits Faszi Ferenc bemutatta gombás baromfiszexét (azaz kakashere pörkölt gombával és csirkemellel), majd Pándi Balázs Sri Lanka-i currys vöröslencselevese következett és egy szintén húsmentes étel: Németh Zsófia fűszeres vagan curryje. A hollywoodoos Trócsányi Gergely fogasfiléje tejszínes rókagombamártással a múlt héten okozhatott örömet a konyhában, ezen a héten Gazsi Rap Show lep meg minket speciális muszakával. Főzésre fel!
Gazsi Rap Show
Gazsi muszakája
Hozzávalók:
- 2-3 nagy padlizsán
- 30 deka paradicsom
- fél kiló darált hús
- tej
- liszt
- só
- fekete bors
- bazsalikom
- szerecsendió
- szeretet
Fogd a padlizsánjaidat, vágd 8 mm-es szeletekre és olaj nélkül pirítsd meg mind a két oldalukat. Előtte besózhatod, de azt sem kell. Közben készíts besamelt. Nem nehéz: tej kell hozzá, szerecsendió és liszt. Reszelj bele egy negyed szerecsendiót a kb. 4-4 deci tejbe, és szórj bele 3-4 kanál lisztet, forrald, és habverővel keverd csomómentesre. Mikor kezd besűrűsödni, húzd le a gázról. Egy kis hagymán pirítsd meg a darált húsod, mikor kezd világosodni a hús, rakj hozzá paradicsomot, friss bazsalikomot, feketeborsot, sót, majd mikor jó, szedd le azt is a tűzről. A sütőd már elő van melegítve. Fogod a tepsid, beleraksz egy réteg padlizsánt, rá a besamelt, a húst, és még egy réteg besamelt. Amennyi alapanyagod van, addig halmozod. A tetejére még egy kis besamel, majd egy kis reszelt sajt, lehetőleg mozarella. Addig sütöd középmagas hőmérsékleten, ameddig aranybarna nem lesz, majd csak meg kell enned.
(az illusztráció NEM Gazsi muszakája, csak egy másik muszaka)
nyitókép: Fűzfa Péter