Főzd meg a zenészek specialitásait! Trócsányi Gergő fogasfiléje tejszínes rókagombamártással

2015.10.11. 10:11, rerecorder

trocsanyi_10433061_10153321630921940_736482133436897580_n.jpg

Ismerjük őket a mikrofon, a hangszerek és a keverőpult mögül – most ismerkedjünk meg velük a konyhában! Hazai zenészek mutatják be legjobb fogásaikat, nekünk nincs is más dolgunk, mint a tűzhely mellé állni és elkészíteni az ételeket. A 35. Recorder magazin Gasztro & zene fókusztémáját a Fit Fat zenekar káposztás paszulyával kezdtük, aztán a quimbys Gerdesits Faszi Ferenc bemutatta gombás baromfiszexe (azaz kakashere pörkölt gombával és csirkemellel), majd Pándi Balázs Sri Lanka-i currys vöröslencselevese következett és szintén húsmentes étel: Németh Zsófia fűszeres vagan curryje. Ma a hollywoodoos Trócsányi Gergely ételét főzhetjük meg, ragyogó fogás: fogasfilé tejszínes rókagombamártással.

Trócsányi Gergely (Hollywoodoo)

fenykep0251.jpgFogasfilé tejszínes rókagombamártással

Hozzávalók két személyre:

- két nagyobb szelet fogasfilé
- kukoricaliszt a bundázáshoz
- 30-40 dkg friss rókagomba (jobbra)
- 2 fej vöröshagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 2 dkg vaj vagy margarin (a vajat jobban szeretem)
- 2 dl száraz fehérbor
- 40 dkg újburgonya
- egy csomó petrezselyemzöld

Az egyik kedvencem, amit apám fejlesztett saját ízlése alapján. A fogasszeleteket hal fűszerkeverékkel enyhén megfűszerezem, majd kukoricalisztben megforgatom és bő zsiradékban vagy olajban ropogósra sütöm. A rókagombát megmosom, felszeletelem, majd a vajon kissé megpirított hagymán megdinsztelem. Figyelni kell, mert nagy lángon odaég a vaj! Az így elkészített gombát sóval és borssal fűszerezem, majd hozzáadom a fehérbort. Felfőzöm a tejszínnel és kész a mártás. Köretként petrezselymes új burgonyát ajánlok, de rizzsel is kiváló. Jó étvágyat kívánok!

https://recorder.blog.hu/2015/10/11/tunkolas_fozd_meg_a_zeneszek_specialitasait_trocsanyi_gergely_fogasfileje_tejszines_rokagombamartass
Főzd meg a zenészek specialitásait! Trócsányi Gergő fogasfiléje tejszínes rókagombamártással
süti beállítások módosítása