Élve temeti el magát új klipjében The Weeknd

2015.08.25. 16:33, Frontrecorder

theweeknd_3.jpg

Ezen a héten pénteken jelenik meg The Weeknd, azaz a mindig bánatos tekintetű kanadai R&B-dalnok Abel Tesfaye második hivatalos stúdiólemeze Beauty Behind The Madness címmel. Erről múlt héten már közzétett egy dalrészletekből összefűzött albumelőzetest, most pedig itt egy új klip, amelyben saját magát is eltemeti élve.

The Weekend jelenleg éppen eddigi pályafutásának legnagyobb sikerét élvezi a kereskedelmi rádiókat (és hallgatóságukat) is telibe találó I Can't Feel My Face révén, és ez, illetve a hivatalosan "kiszivárogtatott" dalrészletek alapján biztosnak tűnik, hogy az augusztus 28-án megjelenő (az Often  The Hills, illetve A szürke ötven árnyalata filmváltozatában elhangzó Earned It kislemezekkel felvezetett) második rendes albuma lesz az eddigi legjobban fogyó kiadványa, plusz a mainstream népszerűséghez további ugródeszkát jelent Ed Sheeran és Lana Del Rey vendégszereplése, illetve Kanye West közreműködése. Utóbbi a Tell Your Friends című dalnak volt az egyik producere, a kézjegye határozottan felismerhető a zongorás, szaggatott r&b-s zenei alapon, miközben Tesfaye megvillant egy kis gengszter swaget: "most nyírtam ki valakit, a bérem kurvákra költöm, szabad a baszás, mindenki, a puncit a ház állja" - énekli, bár ezt a rész nyilván cenzúrázzák majd a rádiós változatban. A dalhoz ismét Grant Singer rendezett videót, egy noir-hangulatú bűnügyi filmbe illő talányos kisfilmet, melyben Tesfaye a semmi közepén, a lemenő nap utolsó sugarainál előbb élve eltemeti saját magát, majd agyonlő egy fura férfit és elhajt az éjszakába (közben az új albuma nyitódala szól).

Idekapcsolódó mellékszál, hogy a rendezőt épp tolvajlással vádolja egy Mitch Moore nevű filmes, aki szerint az I Can't Feel My Face klipje kísértetiesen emlékeztet az ő videójára, amit a Majical Cloudznak rendezett tavaly, ám végül kreatív nézeteltérések miatt nem jelent meg, viszont véleményezésre elküldte több neves szakmabelinek, így Singernek is -  állítása alátámasztásául ezt a rövid összehasonlítást posztolta az Instagramjára. A két részlet tényleg eléggé hasonló, de persze ez a véletlen műve is lehet. Két éve engedély nélküli Portishead-hangmintázás, most meg ez - lehet, hogy The Weeknd túl szabadon értelmezi az inspiráció fogalmát? Ami azt illeti, sok eredeti ötlet az új klipjében sincs, de ettől még simán élvezetes.

Címkék: the weeknd
https://recorder.blog.hu/2015/08/25/elve_temeti_el_magat_uj_klipjeben_the_weeknd
Élve temeti el magát új klipjében The Weeknd
süti beállítások módosítása