Pillants bele a londoni alvilág működésébe Loco Dice klipjével

2015.08.09. 11:59, subrecorder

loco.jpg

Nemsokára érkezik Loco Dice, a veterán német producer és DJ második hivatalos stúdiólemeze, az Underground Sound Suicide. A sok stílusban otthonosan mozgó előadó elsőként egy MC Giggs vendégszereplésével készült grime dalt osztott meg, amelynek videója néhány londoni gengszter élete körül forog.

Loco Dice, vagyis Yassine Ben Achour, a tunéziai származású, de Németországban felnövő producer sokáig inkább hiphop DJ-ként volt ismert a zenei világban, nyitott élőben többek közt Ushernek és Snoop Doggnak is. Saját trekkjeit inkább csak a fióknak írta, csak miután már kiadott két nagy sikerű mixet, és neve bejáratott lett Ibizán, valamint a német klubszcénában, akkor adta ki első nagylemezét, a 7 Dunham Place-t 2008-ban.

A folytatást sem siette el, egészen mostanáig kellett várni az Underground Sound Suicide című album bejelentésééig, jött viszont vele rögtön egy új dal is, melyben MC Giggs a grime egyik legnagyobb múltú képviselője lök pár verzét. A hozzá készült klipben ő játssza azt az alvilági figurát, akit előbb felkeresnek, később pedig lehallgatnak a rendőrök, de illegális klubját nem képesek megtalálni. A Guy Ritchie-féle képi világot idéző videónak mindenesetre kissé hirtelen szakad vége, így nem csodálkoznánk, ha a későbbiekben esetleg készülne folytatása. Maga a lemez Dice állítása szerint igazi stílusorgia lesz, a klasszikus techno és house szerzeményeken kívül összeállt Just Blaze-zel és Miss Kittinnel is egy-egy dal erejéig és ezek még csak az eddig bejelentett vendégei. Pontos megjelenési dátumot azonban egyelőre nem tudni, meg kell elégednünk egy "hamarosan"-nal.


Loco Dice és MC Giggs közös dala:

Címkék: loco dice mc giggs
https://recorder.blog.hu/2015/08/09/pillants_bele_a_londoni_alvilag_mukodesebe_loco_dice_klipjevel
Pillants bele a londoni alvilág működésébe Loco Dice klipjével
süti beállítások módosítása