Itt az új Star Wars - ingyenes meglepetéslemez a Wilcótól!

2015.07.17. 11:30, rerecorder

wilco-star-wars-album-free-download.jpg

Teljesen a semmiből itt az új, kilencedik Wilco-nagylemez, ingyenesen letölthető a zenekar honlapjáról és meghallgatható Jeff Tweedyék YouTube-csatornáján. A cicás borítós, Star Wars című album ráadásul igen jó is!

wilco_11070264_10153417971275421_9193359959251770739_n.jpgAz amerikai tradicionális zenékből (rockból, countryból, bluesból, soulból) kikevert, egyéni hangzású Wilco egy időben (kísérletezőbb korszakában, 2002 körül) "az amerikai Radiohead"-címkét is megkapta és most a brit 'meglepetés-albummegjelentetés' úttörőihez hasonlóan a Jeff Tweedy vezette zenekar is teljesen a semmiből dobott le egy nagylemezt. Azt tudni lehetett, hogy dolgoznak a 2011-es The Whole Love folytatásán (a frontember tavaly Spencer nevű fiával közösen, Tweedy néven adott ki egy Sukierae című laza nagylemezt), de semmi részlet, így megjelenési dátum sem volt ismert azzal kapcsolatban. A húszéves fennállását tavaly egy négylemezes ritkaságválogatással és egy dupla best offal ünneplő chicagói szextett most viszont nemcsak elkészült a kiadvánnyal, de az egyre népszerűbb (lásd: Beyoncé, Death Grips, My Bloody Valentine, Drake stb.) váratlan, teljes meglepetésként ható, előzetes bejelentés nélküli kiadás mellett döntött. "Miért adunk ki egy lemezt így és teljesen ingyen? A legfontosabb ok - és abban sem vagyok biztos, hogy szükséges másikakat keresni - hogy egyszerűen klassz dolognak éreztük. Mi lehet nagyobb móka, mint egy meglepetés?" - nyilatkozta a frontember.


BESZÁMOLÓNK A ZENEKAR 2010-ES BÉCSI KONCERTJÉRŐL.

A Wilco erős tradrock lemezek (A.M. - 1995, Being There - 1996) után 1999-ben lépett először nagyot előre a kaleidoszkópikus, pszichedelikus Summerteeth koronggal, majd 2002-ben több tagcsere, rengeteg zűr közepette adta ki legjelentősebbnek tartott, legsikeresebb (és egyben legkísérletibb) albumát, a Yankee Hotel Foxtrotot, aztán egy darabig nem tudott hibázni (A Ghost Is Born - 2004, Sky Blue Sky - 2007 és a Kicking Television koncertlemez 2005-ből). A 2004 vége óta stabil felállású zenekar az utóbbi két stúdióanyagával (Wilco (The Album) - 2009, The Whole Love - 2011) ugyan kicsit átlépett a dadrock pocakosabb tartományába, de a Star Wars című friss lemezzel az a helyzet, hogy az ingyenes meglepetéskiadásnál is nagyobb öröm, hogy milyen szuper lett az anyag. Sokszor megidézi a 2002-es LP hangzását, végig egységes, magabiztos, egy irányba tartó a megszólalása és tele van tökéletes dalokkal (a végén még egy éneklő fűrész is szerepel, ha jól halljuk).

a lemez a zenekar oldaláról ingyenesen letölthető (egy hónapig, aztán majd érkeznek a fizikai kiadások is)


itt pedig a teljes album: 


na meg a szuper borító: wilco_starwars_lp_cover.jpg

Címkék: lemez wilco
https://recorder.blog.hu/2015/07/17/itt_az_uj_star_wars_ingyenes_meglepeteslemez_a_wilcotol
Itt az új Star Wars - ingyenes meglepetéslemez a Wilcótól!
süti beállítások módosítása