Online dalpremier! iamyank: Capillary

2015.05.14. 14:00, Frontrecorder

iamyank5.jpg

Az elmúlt fél év alatt a legfelkapottabb hazai jövőzene-producerré nőtte ki magát iamyank, aki ennek megfelelően nagyon lendületben van: márciusban jött ki első albumanyaga Lost Souls címmel egy mobil játékkal összekapcsolva, május elején élőben is bemutatkozott négyfős zenekara, most pedig itt egy új trekk, amit a Telep nevű budapesti kortárs galéria / szórakozóhely válogatáslemezéhez készített.

telepcdcover.jpgÖt éve működik a budapesti bulinegyed szélén a Telep, amely egyrészt kortárs művészeti kiállítótér, másrészt zenész szórakozóhely, a főváros kreatív fiataljainak egyik legkedveltebb találkozóhelye. A Telep arculatának kezdettől maghatározó eleme az ott  - elsősorban dj-k, producerek által - játszott zene, saját megfogalmazásuk szerint a hely "magyar és külföldi szubkulturális zenei bemutatótérként is funkciónál". Már másfél éve felmerült egy CD/vinyl zenei válogatás ötlete, amely most, a születésnap alkalmából meg is valósult, olyanok közreműködésével, akik valamilyen formában kapcsolódnak/kapcsolódtak a Telephez. A CD-re húsz szám került fel, többek közt a SoulClap Budapest, a Soerii & Poolek, Malibu B, Slow, a Headshotboyz és iamyank egy-egy exkluzív felvétele (a borítót lásd balra). A húszból nyolc szám került rá a limitált példányszámú picture disc vinlyre, ezek közül hét meghallgatható a Telep SoundCloudján, iamyank instrumentális trekkje pedig itt hallható először. 

"A Capillary érdekessége, hogy teljesen más úton született, mint az eddigi számaim" - árulja el a producer. "Másfél évvel ezelőtt kezdtem el rendszeresen live acttel fellépni, ezalatt sokáig a szám elején hallható perka grúv létezett csak, és gyakorlatilag két másik szám közötti átvezetőnek használtam. Buliról bulira jutottak eszembe hozzá következő rétegek, amiket hazaérve hozzáraktam, a következő fellépésen kipróbáltam, és így tovább egészen addig, amíg végül egy önálló számmá fejlődött. Emiatt a különcsége miatt az egyik személyes kedvencem lett. Habár már néhány hónapja végleges verziójában játszom a fellépéseken, a végső simításokat a Telep válogatáslemezén megjelenés miatt kapta meg. Igazán megtisztelő hogy helyet kapott a vinylre nyomott nyolc számban, így ez életem első vinyl megjelenése" -  mondja. 

Erre a hétre egy másik mérföldkőhöz is elérkezik iamyank: "Szombaton az A38-on közvetlenül a számomra egyik legnagyobb inspirációt nyújtó amerikai Shigeto előtt van lehetőségem játszani. Nagyon jó érzékkel nyúl a perkusszív dolgokhoz, és a live act-je is zseni" - lelkendezik. Május 28-án aztán ugyancsak az A38-on koncertezik az élő zenekarával, az iamyank Live Band-del, a Bristol (a Nouvelle Vague alapítójának új projektje) előtt. A fellépések mellett május végén jelenik meg a Jazzékiel-remixalbum, amelyre ő is készített egy átiratot. "2013 novembere óta nem jelent meg remixem, nagyon szerettem vele dolgozni, alig várom, hogy megmutathassam."

Most viszont a Capillary című új iamyank-számot mutatjuk be mi a Telep ötéves születésnapi válogatásáról, amelynek vinyl kiadása ma estétől beszerezhető az ünnepelt helyen.

https://recorder.blog.hu/2015/05/14/online_dalpremier_iamyank_capillary
Online dalpremier! iamyank: Capillary
süti beállítások módosítása