Magyarradar: Malibu B

2013.08.29. 23:06, Frontrecorder

malibub.jpg

Lézersugarak és a kaliforniai nap sugarai, pálmafák a felhőkarcolók tövében, Tron a trópusi tengerparton, analóg szintiszőnyegek és kompjúterizált funk - avagy különös fantáziaelszállás a késő nyolcvanas, kora kilencvenes évek által elképzelt jövőbe a Budapest-Malibu tengely mentén. Magyarradar rovatunkban bemutatkozik a Malibu B, akinek egy vadonatúj száma itt hallható először.

malibub1.jpgMegalakulás éve: 2011. vége

Tagok: Szabó Bálint

Stílus: funkwave, dreamwave, vagy ahogy én hívom: miamitouch

Hatások: Jan Hammer Miami Vice albumát gyakran beteszem a kocsiban, úton a kaliforniai házam és a tengerpart között.

Kiadók: A Soundcloud a barátom, illetve ősszel a Los Angeles-i Filthy Fortune Records adja majd ki egy EP-nyi zenémet.

Történet: Gyerekkorom óta mindig jelen volt az életemben a zene, állítólag állandóan dúdoltam valamit, amivel őrületbe kergettem a családtagjaimat. Zenei suliba jártam, majd gitároztam is pár évig, amíg még rocksztár akartam lenni. Hát az nem lettem; egy időre szekrénybe került a lelkesedés, hogy a zenével kezdjek valami komolyabbat. Egyetem alatt aztán megismerkedtem későbbi barátommal és társammal, Takács Zolival, aki mellett nem lehetett nem elkezdeni megint álmodozni. Rövid időn belül elkezdtünk dj-zni, majd belekezdtünk a partiszervezésbe is. Idővel pedig egyre erősebb lett bennem a vágy, hogy zenét kéne írnom, úgyhogy nekiestem az Abletonnak. Először jött egy-két partisabb NakedKool trekk, de egyre sűrűbben kaptam azon magam, hogy a komoly basszusok és kemény kickes dancefloor-zenék helyett mindig elmegyek inkább egy szállós, utaztatós, soundtrackes világba. Amikor már volt egy csokorra való zeném hasonló hangzásvilággal, nem volt kérdés, hogy megcsinálom az önálló projektemet, ez lett a Malibu B.

Megjelenések: Launch EP, Endgame EP, Coco Vision EP és pár ingyenes track, amik nem elhanyagolható módon eddig a legjobb marketingnek bizonyultak.

Küldetés: Nyitni egy tengerpartot a belvárosban. Viccet félretéve, folyamatosan fejlődni, tanulni és leküzdeni a néha túlságosan elhatalmasodó önkritikám, valamint hogy együtt jegyezzék a nevemet a kedvenceimmel és meghódítsam az USA Nyugati partját.

malibub2.jpgJövőkép: Rövidtávon szeretném színpadképessé tenni a projektet, de alapvetően nem a fellépések motiválnak, még ha tudom is, hogy manapság ez elengedhetetlen. Szeretnék sok-sok megjelenést és természetesen minél több őszinte elismerést. Jó lenne filmzenét is írni…

Mellékprojektek: Dj-ként a NakedKool egyik fele vagyok, emellett pedig az Excess Krew szervezőcsapat megalapításánál is bábáskodtam. Mi visszük többek között a NightDrive esteket.

Szexepil: Trópusi hőség Budapesten, mi kell még?

Legnagyobb eredmény, elismerés: Nincs legnagyobb. Minden elismerés baromi jól esik, és egyben furcsa is, hogy egyáltalán működnek azok a dallamok másoknál is, amiket te gyúrtál össze. Az mindig egy bomba, amikor meglátod az egyik zenédet egy blogon, valami kúl szöveggel, majd hirtelen megugrik a lájkszámlálód.

Egy pár hete még tökéletesen illett az itteni időjárásra az alábbi Malibu B szám címe, a Tropical Heat:

Egy másik nyáridéző szám, On The Beach:

Ez pedig a legfrissebb, Kon-tiki című ma közzétett Malibu B rövidke szerzemény:

https://recorder.blog.hu/2013/08/29/magyarradar_malibu_b
Magyarradar: Malibu B
süti beállítások módosítása