„Minden ellenállásnak van értelme” – Itt van iamyank új dala

2023.03.27. 16:45, srecorder

iamyank_press_credit_varga_csabi_06.jpg

Erős évet zárt iamyank, aki 2022-t „egy sötét, de felszabadító, rituális posztmetal-lemezzel indította az All Machines Will Fail trióval, majd egy önmagával szemben is kíméletlen, de erőt adó elektronikus albummal fejezte be” – írtuk, miután mindkét lemezt beválogattuk 2022 legjobb hazai albumai közé.

Most pedig itt egy új dal, a semmiből megjelent Rám égve talált a tűz, ami zeneileg és témájában is tekinthető a Láttam a jövőt meghalni folytatásának, ugyanakkor a jövőbe helyezett, globális apokalipszis után eggyel közelebb lép a jelenünkhöz, és a középkori boszorkányüldözésekkel von erős párhuzamot. „Habár ma már nem fáklyával és nyilvános égetéssel zajlik a boszorkányüldözés, de a 14-15. században jellemző tömeghisztéria, megbélyegzés, bűnbakkeresés, vérszomj nem csak jelen van, de teljesen átitatja a mindennapjainkat. Ahogy akkor, most is kiválóan használja ezeket a módszereket, aki uralkodni akar, és kimetszeni a társadalomból a számára nemkívánatos elemeket. Ugyanakkor hiszek abban, hogy senki sem mindenható, minden ellenállásnak van értelme” – mondta yank, akivel tavaly nagyinterjút is készítettünk, amiben minden fontosat elárult az új lemezéről.

„OLYAN ÉRZÉS VOLT MEGÍRNI EZT A LEMEZT, MINTHA VALAKI DIKTÁLNÁ, AKI MEGJÁRTA A FRONTOT”

A dalt élőben április 1-én az A38-on, A Nagy Fekete Misén játssza először iamyank és zenekara, ahol az egyik legkiemelkedőbb új generációs producer, Hundred Sins lép színpadra iamyank után. Jegyvásárlás, Facebook-esemény. Júniusban pedig Nóvé Somával és a Sexepil, valamint a DB Armitage dobosával, Vangel Tiborral fejtik meg a Müpában, hogyan szólna ma a Doors, és közben Jim Morrison 80. születésnapját is megünneplik. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

IAMYANK KEDVENC 2021-ES ZENÉI – KÖZTÜK A TAVALYI LEMEZRE IS HATÓ LORNNAL

 

iamyank a Facebookon.

Fotó: Varga Csabi

https://recorder.blog.hu/2023/03/27/_minden_ellenallasnak_van_ertelme_itt_van_iamyank_uj_dala
„Minden ellenállásnak van értelme” – Itt van iamyank új dala
süti beállítások módosítása