Rod Stewart és A$AP Rocky egy dalban!

2015.05.10. 12:09, subrecorder

asap-rocky-complex-april-may-2015-01-960x640.jpg

Június 2-án jelenik meg a harlemi rapper, A$AP Rocky második nagylemeze, amit megelőzött már pár dal és az eddig bejelentett közreműködők is érdekesnek tűnnek, de a bombát most dobta le: Rod Stewart 2015-ben, egy rapszámban? Ez csak menő lehet!

A$AP Rocky és az egész A$AP Mob brancs elég hirtelen a nagy 2010-es évekbeli hiphop-generációváltás (Kendrick Lamar - Los Angeles, Young Thug - Atlanta, Chance The Rapper - Chicago) New York-i ágának élén találta magát - megérdemelten. A Rocky első mixtape-jén és lemezén hallott laza cloud rap-dalokkal még nem lehetett volna leigázni a keleti partot, kellett hozzá a rapper karizmája és földhözragadtsága, na meg az sem ártott, hogy volt a gengjében egy marketing- és PR-zseni is, a nemrég elhunyt A$AP Yams. Hiába szóltak a 2013-as Long.Live.A$AP-en a dalok a szokásos fű, csajok, purple drink témákról, A$AP-ék valahogy úgy tudták ezeket megfogni, hogy az friss legyen és elkapja a generációjukat. Még a Skrillex-szel közös dal is korrekt mulatság lett, amit korában nehezen lehetett volna elképzelni.

A fent említett rappereknél mind nagy várakozások előzték meg az első projekteket követő anyagokat és akiktől már ez befutott (Kendrick Lamar, Young Thug), azok egyelőre beváltották a hozzájuk fűzött reményeket - nemsokára pedig A$AP Rocky-ról is kiderül, hogy valóban megérdemli-e New York rap-kormányzóságát. Az eddig hallott dalok alapján megtippelhető, hogy az At.Long.Last.A$AP című albumon nagyjából maradunk az előző lemez nyomvonalán, ezúttal még több vendégszereplőt bezsúfolva. De milyen vendégszereplőket! Korábban pletykálták, hogy FKA Twigs és Lykke Li is feltűnik, bár ezek végül (sajnos) hamisnak bizonyultak, lesz viszont Mos Def, Clams Casino, Danger Mouse, a most bemutatott Everyday című számban pedig itt van Miguel, Mark Ronson és...Rod Stewart! Ebből azért már előre is lehet következtetni arra, hogy nem egy nagy veretés a dal, inkább laza soulos beütésű, kissé Kanye West korai anyagaira emlékeztet, és ugyan Stewart csak hangmintáról énekel (a Python Lee Jackson nevű ausztrál zenekarral felvett In A Broken Dream című 1970-es dalból átemelt részletben), de ez még így is bőven wtf-kategória.


A$AP Rocky Rod Stewartot szerepeltető új száma:


a korábban bemutatott vészjósló hangulatú M's,amely viszont nem lesz rajta az albumon:


ahogyan a szintén idén kihozott Lord Pretty Flacko Jodye 2 sem:


az At.Long.Last.A$AP A$AP Yams-nek emléket állító borítója:

79c43b41.jpg

https://recorder.blog.hu/2015/05/10/rod_stewart_es_asap_rocky_egy_dalban
Rod Stewart és A$AP Rocky egy dalban!
süti beállítások módosítása