EP-premier! Junkie Jack Flash: ...légy, ami lennél!

2015.04.22. 12:00, Frontrecorder

junkie_jack_flash_2015_08.jpg

Pimaszul fiatal, vagány srácok nyomják a fésületlen, cécómentes, tökös, koszos rakkenrollt - hányszor volt már ilyen a rockzene történetében, mégsem lehet megunni. A 2012-ben alakult négytagú pécsi Junkie Jack Flash is ezt a hosszú sort folytatja, csibészes bájjal, a klasszikus dirty rockos-garázsrockos receptet követő, ám zsenge korukat meghazudtolóan érett, profi megszólalású dalokkal és óriási fílinggel. Tavaly februárban jelentették meg Az élvezetnek fejjel című bemutatkozó albumukat, most pedig itt egy ötszámos EP, amely eggyel komolyabb hangvételű, de ugyanannyira dögösen húz.

junkie_jack_flash_2014_02.JPGA nevében Junkies-Rolling Stones-tengelyt képző zenekar  (Pető Szabolcs - ének, gitár, Szénás-Máthé Nándor - gitár, szaxofon, Balvin Levente - basszusgitár, Makk Vata - dob) az EP anyagát idén februárban rögzítették Pécsett az FHT stúdióban. A felvételek mellett a keverést és a maszterelést is Fidóval végezték.
"A lényeg az egyszerűség volt, olyan hangzást akartunk, ami visszaadja egy Junkie Jack Flash-koncert hangulatát. A dobot rögzítettük először, utána a basszust és a gitárokat egyben, a végén pedig az éneket. Előrelépésnek érezzük ezt az EP-t az első nagylemezhez képest"
- mondja Pető Szabolcs. A frontember laza kommentárokat is fűzött a friss dalokhoz:

Aki gyáva élni

"Ez a dal a Vata autójában fogant, nagyon gyorsan vezet a srác... Persze vannak párhuzamok a szövegben: autózás, élet, drogok. Csak a szokásos..."

Életművész

"Aki korán kel, aranyat lel, szokták mondani... Mi inkább megvárjuk a reggelt és mielőtt még bárki felkelne, elköltjük a zsugát. A szövegben az is benne van, hogy ebbe senkinek semmi beleszólása nincsen. Nándi egy dögös szaxofonszólót játszik a dalban."

Minden mindegy

"Ez talán a legszemélyesebb szöveg, direkt kicsit csavarosra írtam. Olyan dolog ez, amit mindenképp ki akartam írni magamból, de ahhoz nem elég nyilvános a történet, hogy egyértelmű mondatokkal meséljem el. Majdnem elvesztettük egy barátunkat, erről szól a dal. Sodró riff, fuzz szóló."

Légy, ami lennél!

"Egy tökös punkdal arról, hogy mindenkinek joga van azt csinálni, amit akar, úgy, ahogyan akarja, amíg ez másnak nem árt. Valamilyen értelemben ez a szerelmes dal az EP-n, haha. Ebben a dalban nem gitároztam. Nagy kedvencünk, nem véletlenül adtuk ezt a címet az EP-nek."

Keresztút

"Levi kedvence. Jó súlya van, kemény a riffje. A szöveg egy skizofrén ellenségeskedés, de a végén azért megnyugszik ő. Vagy én. A finálén érezni a fekete szombat jelleget."

A Junkie Jack Flash bejutott a Hard Rock Rising nemzetközi tehetségkutató elődöntőjébe, ennek harmadik fordulóján lehet meghallgatni őket ma este a budapesti Hard Rock Caféban. A zenekar vadi új EP-je pedig alább hallható:

https://recorder.blog.hu/2015/04/22/ep-premier_junkie_jack_flash_legy_ami_lennel
EP-premier! Junkie Jack Flash: ...légy, ami lennél!
süti beállítások módosítása