MEGHOSSZABBÍTVA! Irány Barcelona! Idén is megrendezik a Hard Rock Rising globális zenekari tehetségkutatót

2015.01.22. 17:01, Frontrecorder

hrr_frissitett.jpg

(X) Az idei immár az ötödik év, hogy megrendezik a Hard Rock Rising nemzetközi zenekari versenyt, amelyre magyarok is nevezhetnek január 26-ig január 29-ig. A globális megmérettetés nyertese felléphet nyáron Barcelonában a Hard Rock Rising fesztivál nagyszínpadán.

A Hard Rock Rising az ígéretes, feltörekvő helyi zenekarok szélesebb körű megismertetését, nemzetközi porondra való kiléptetését szolgálja, és hogy milyen komoly ugródeszkát jelenthet, azt jelzi, hogy évente 15 ezernél is több zenekar nevez be a versenybe.

Idén január 26-án, hétfőn 22 óráig 29-éig, csütörtökig lehet jelentkezni.

A jelentkezés díjmentes, mindössze egy ReverbNation-profil kell hozzá (amit bárki ingyenesen készíthet magának), a nevezéshez ugyanis szükséges egy erre az oldalra feltöltött saját dal. Legfeljebb ötfős, 18. évüket betöltött tagokból álló zenekarok jelentkezhetnek a versenyre, egyvalaki csak egy induló zenekarnak lehet a tagja. Fontos kikötés, hogy mivel a budapesti helyszínen rendezett elődöntőkön kizárólag akusztikus koncertekre van mód, így a zenekarok a jelentkezéssel vállalják, hogy ilyen műsorral is színpadra tudnak lépni.

Jelentkezni a hardrockrising.com oldalon lehet, ugyanitt található a részletes versenyszabályzat is. 

A nevezéshez a zenekarnak továbbítania kell egyet a ReverbNation-profiljára feltöltött saját számokból, az egyéb kért adatokkal együtt. Sikeres jelentkezés esetén a Hard Rock International felülvizsgálja a beküldött anyagokat, és ha mindent rendben találnak (megfelelő formátum, megfelelő adatszolgáltatás, a versenyszabályzattal összhangban lévő tartalom) akkor küldenek egy linket, amelynek segítségével a zenekar szavazatokat gyűjthet. 

A szavazatgyűjtés 2015. február 2-16. között zajlik, ezalatt a zenekar a közösségi média felületein keresztül kampányolhat a dala mellett és mozgósíthat szavazásra. Előnyt jelent, ha a zenekar minél többször használja a #HardRockRising hashtaget. A legtöbb szavazatot gyűjtő zenekar automatikusan bekerül a helyi elődöntőbe.

A helyi elődöntők helyszíne a Hard Rock Cafe Budapest (1051 Budapest, Deák F. u. 3-5.)

A helyi fordulók időpontja:

2015. április 8. BATTLE #1

2015. április 15. BATTLE #2

2015. április 22. BATTLE #3

2015. ápirlis 29. DÖNTŐ

A versenyek 20.00-22.00 óra között, szerdánként kerülnek megrendezésre.

Az elődöntőkbe 2-2 zenekar kerül be, amelyek közül 1-1 nyertest választ ki a helyi zsűri. A döntőben az elődöntők 3 nyertese mérkőzik meg egymással.

A helyi verseny győztes zenekarának nyereménye: 1000 USD (kb. 260 000 Ft, napi árfolyamtól függően). Minden zenekari tag, aki részt vesz a helyi elődöntőn 1-1 Hard Rock Cafe Budapest pólót kap ajándékba.

Aki a helyi versenyt megnyeri, indulhat a regionális nyertes címért. (A versenyek helyszíneit adó városokat öt régióba sorolták, Budapest az ötödik régióban kapott helyet.)

A regionális versenyeket 2015. május 9-15. között rendezik.

Az egy régióban található helyszínek nyertesei közül a nemzetközi zsűri választja ki a régió nyertesét, a beküldött anyagok alapján!

A regionális győztesek Barcelonában élő versenyen vesznek részt, a barcelonai Hard Rock Cafe-ban, 2015. július 23-án.

Az 5 fellépő zenekar közül választja ki a zsűri a 2015-ös Hard Rock Rising verseny győztesét. A nemzetközi viadal nyertese a 2015. július 25-26. között megrendezendő Hard Rock Rising fesztivál nagyszínpadán adhat koncertet, 60 000 ember előtt.

Címkék: hard rock rising
https://recorder.blog.hu/2015/01/22/irany_barcelona_iden_is_megrendezik_a_hard_rock_rising_globalis_zenekari_tehetsegkutatot
MEGHOSSZABBÍTVA! Irány Barcelona! Idén is megrendezik a Hard Rock Rising globális zenekari tehetségkutatót
süti beállítások módosítása