Posztapokaliptikus világban tévelygő herefejű mutáns az Errors szürreális klipjében

2015.02.28. 16:44, subrecorder

errors.jpg

Március 23-án jelenik meg a skót poszt-electro/szintipop kvartett, az Errors ötödik stúdiólemeze, Lease Of Life néven. Az album beharangozójaként szolgáló Slow Rotor című számhoz készült földöntúli  látványvilágú és hangulatú klip számítógéppel generált világában egy bizarr testfelépítésű emberi mutáns egy régi civilizáció romjaira bukkan.

Bár az Errors 2008 óta rendszeres időközönként szállítja a lemezeket, és Glasgow-ban, valamint Skóciában elég nagy népszerűségre tettek szert, onnan kitörniük egészen az utóbbi időig nem nagyon sikerült. Tavaly aztán turnéra mentek a szintén skót CHVRCHES-zel, ami után lényegesen megnövekedett a kereslet a zenéjükre, így most márciusban megjelenő friss albumuk valószínűleg új szintre emeli majd a csapat népszerűségét. Főleg, hogy ők maguk is úgy nyilatkoztak: ez lesz az eddigi legdirektebb, legpoposabb, legösszetartóbb anyaguk, melyet Jura szigetén vettek fel. Itt írta egyébként George Orwell az 1984-et, és itt égetett el egymillió fontnyi papírpénzt 1994-ben a KLF popduó is. Inspiráló és eldugott környezet tehát a Belső-Hebridák kis szeglete, talán nem is véletlen, hogy az Errors friss lemezének eddig bemutatott dalai is egyfajta organikusságot árasztanak magukból. Az Errors ötödik lemeze Lease Of Life címmel jelenik meg március 23-án, a Rock Action Records-nál, a Mogwai kiadójánál.

Az album fő single-je a Slow Rotor című dal, melyhez most Rachel Maclean forgatott szürreális, számítógép-animációra épülő videót. A klipben egy posztapokaliptikus világban járunk, melyben egy eltévedt, fura kinézetű, lógó mellű, herefejű mutáns emberi lény bolyong. Egy romos házra rátalálva különböző képernyőkön keresztül kapcsolatba lép a bolygó valamikori civilizációjának néhány képviselőjével, akik nem éppen barátságosan viszonyulnak hozzá.


Íme az Errors lenyűgöző és baljós atmoszférájú videója a Slow Rotor című dalhoz:

Címkék: errors
https://recorder.blog.hu/2015/02/28/posztapokaliptikus_vilagban_tevelygo_herefeju_mutans_az_errors_szurrealis_klipjeben
Posztapokaliptikus világban tévelygő herefejű mutáns az Errors szürreális klipjében
süti beállítások módosítása