Punk's not dead! - Ariel Pink új videója

2015.01.27. 10:18, subrecorder

ariel_pink.jpg

Ariel Pink pom pom című dupla albumát választottuk a Recordernél 2014 legjobb lemezének és eddig az anyaghoz készült videók is kiemelkedtek. A Dayzed Inn Daydreams folytatja az előző két klip hagyományát, vagyis szinte lehetetlen levenni róla a szemünket, ennek fő oka itt a kultikus Mau Maus frontember, a főszereplő Rick Wilder.

Nemrég írtunk Hiro Murai rendező munkásságáról, a japán művész alig pár év alatt lett az egyik legkeresettebb klipkészítő. Grant Singer kevésbé bejáratott név még a szakmában, de aki egyszer dolgozott vele, az utána szinte biztosan vissza akar hozzá térni hozzá. Így lett ő Sky Ferreira, a Black Bananas, a Foxygen és most már Ariel Pink "házi" videósa, utóbbival a Dayzed Inn Daydreams-hez készült kisfilm már a harmadik közös munkája. Muraival és Nabillal ellentétben ő nem a dalokat alakítja át saját rendezői stílusa alapján, hanem inkább próbál az előadóhoz illő képi világot létrehozni. Ez tökéletesen látható Pinkkel közös filmjein, Singer remekül kapta el a zenész melankolikus, álmodozó zenéjét, mindhárom videóját mintha egy furcsa filteren keresztül néznénk.


ARIEL PINKKEL KÉSZÜLT NAGYINTERÚNK ITT OLVASHATÓ.

A Put Your Number In My Phone kerekesszékes plázaidillje és a Picture Me Gone bizarr maszkjai után most egy letűnt kor itthagyott képviselője a főszereplő, a 80-as évek eleji Los Angeles kult punkzenekarának, a Mau Maus-nak a frontemberét követhetjük végig, amint 2015-ben éli mindennapjait. Persze Rick Wilder is karaktert játszik, nem valószínű, hogy egy szupermarketben dolgozik árufeltöltőként, mégis valóságnak hisszük minden egyes rezdülését. A történet szomorú, Wilder hiába próbálkozik, nem sajátja ez a mi világunk, szinte mindenhol kinevetik, megvetik, elutasítják. Személyes mű, melyben ellentétbe kerül egymással a legendákról bennünk kialakult kép és a múltat elhagyni képtelen valóság. Ariel Pink csak cameo-szerepben tűnik fel pár snittben, mégis, mintha a főszereplő fiatal énjét látnánk benne. Vajon ő már most ettől a sorstól fél?


Ariel Pink új videója, a Dayzed Inn Daydreams című dalhoz:


a Mau Maus fénykorában:

https://recorder.blog.hu/2015/01/27/punk_s_not_dead_ariel_pink_uj_videoja
Punk's not dead! - Ariel Pink új videója
süti beállítások módosítása