Premier! Pegazusok Nem Léteznek: Mindig sötét van EP

2014.12.22. 11:00, rerecorder

cover_5.jpg

A 2011-ben alakult Pegazusok Nem Léteznek 2012-ben, még duóban adta ki bemutatkozó anyagát, de a 2013-as évet már négytagú, rendes zenekari felállásban koncertezte végig, hogy 2014-ben végképp a legjobb hazai formációk közé kerüljön remek bemutatkozó nagylemezével. A kvartett résztvevő volt a nemrég megjelent Európa Kiadó-feldolgozáslemezen is, eddigi legjobb évét pedig egy kétszámos kiadvánnyal koronázza meg!

pnl_3.jpgA friss Pegazusok Nem Léteznek-kiadványon egy egészen új, slágeres szerzemény és egy egészen régi újravett változata szerepel, mindkettő kiváló. Lázár Domokos dalszerző-gitáros-énekes mesél róluk: „a Mindig sötét van alapját még valamikor októberben, az egyik próbán tettük össze, Eszter szintitémájából kiindulva gyakorlatilag egyből megszületettek a verze-refrén témák. Ezután otthon dolgoztam tovább a próbán már kitalált dalrészekkel és írtam hozzá éneket/szöveget, amit aztán Eszter még finomítgatott itt-ott. Azért is mondom el ezt most ilyen részletesen, mert ez a fajta munkamódszer mostanában nagyon jellemző a zenekarra. Ebben a metódusban az a jó – ellentétben az olyan dalokkal, amelyeket már készként hoz valamelyikünk –, hogy a próbákon mindenki beleteszi azt a saját valamit, amivel már nagyon könnyű otthon, a számítógép magányában dolgozni. A stúdióban mindent élőben rögzítettünk, most egyáltalán nem használtunk digitális kütyüket.

A Nem tudom az egyik legrégebben született Pegazusok-dal, ami az első demónkon (Szomorú számok EP) rajta is van, de a lemezre végül nem került rá. Ezt utólag eléggé megbántuk, mert nekünk ez egy nagyon fontos dal és koncerteken is nagyon szeretjük játszani. Úgy gondoltuk, hogy érdemes újra felvenni, méghozzá úgy, ahogyan élőben játsszuk. Amúgy mindkét dalban használtuk a kis metalofonunkat is, aminek a kedvesen bénácska hangjáról nekem általában a karácsony ugrik be először. Most meg pláne.”

LÁZÁR DOMOKOS DALSZERZŐ-ÉNEKES-GITÁROSSAL LEMEZTÁSKÁZTUNK IS EGYET.

a Pegazusok Nem Léteznek legközelebb december 26-án koncertezik az A38-on a Jónás Vera Experiment és Antonia Vai társaságában, Facebook-eseményoldal


a kétszámos Mindig sötét van első, címadó dala: 


és a Nem tudom című korai dal friss változata: 

https://recorder.blog.hu/2014/12/22/premier_pegazusok_nem_leteznek_mindig_sotet_van_ep
Premier! Pegazusok Nem Léteznek: Mindig sötét van EP
süti beállítások módosítása