Magyarradar – Pegazusok nem léteznek

2013.04.09. 16:45, rerecorder

pegazusok nem.jpg

A márciusi-áprilisi Recorder magazinban nemcsak Globárradar, hanem Magyarradar néven is indítottunk új rovatot, melyben a legjobb új hazai előadókra fogjuk felhívni a figyelmet. Elsőként az április 11-én, csütörtökön a Gozsdu Manó Klubban (a 40 Days-zel) fellépő Pegazusok nem léteznek nevű formációra. A Trabant és az XX találkozása egy lepukkant belvárosi albérletben, avagy angyali minimalizmus szép-szomorú számokban.

Megalakulás éve: 2011

Tagok: Ács Eszter (ének, szintetizátor), Lázár Domokos (gitár, vokál), Lázár Ágoston (dob), Németh Róbert (basszusgitár, szintetizátor)

Stílus: szárnyas ló-pop (© Egyedi Péter)

Hatások: 80-as évek magyar undergroundja, Trabant, Európa Kiadó, Balaton, The xx, The Kills, Metronomy

Kiadó: nincs

pnl szomorú.jpgTörténet: A zenekart Eszter és Dodi alapította. A Jászain laktunk egy eléggé lepukkant albérletben, fura időszak volt, sok jó és rossz emlékkel. A Kiadó című dalunk ennek a hangulatát tükrözi, tulajdonképpen akkor alakultunk meg, amikor ezt a számot megírtuk. A Dodi húgainak az egyik menő rajzáról loptuk a nevünket. Robi és Ágoston később csatlakoztak, miután rájöttünk, hogy koncerten a dob és basszus laptopról nyomva elég ciki. Választanunk kellett a lo-fi és a profik között. Jól döntöttünk. Mindazok a dolgok inspirálnak minket, amelyek az ember kedvét jó, vagy rossz irányban befolyásolják.

Megjelenések: Szomorú számok EP (2012)

Küldetés: Nincs küldetésünk. Amíg örömet okoz nekünk ez az egész, addig csináljuk.

Jövőkép: Rövid távon szeretnénk még több dalt írni, hogy ne csak kilenc szerzeményből álljon a koncertműsorunk, illetve az egyik új dalunkat hamarosan fel fogjuk venni és szeretnénk hozzá egy videóklipet is. Hosszútávon pedig az első nagylemez a cél és persze a világhírnév.

AZ ELSŐ PEGAZUSOK NEM LÉTEZNEK-EP SIMÁN FELKERÜLT KEDVENC 2012-ES HAZAI KIADVÁNYAINK KÖZÉ.


Szexepil: Eszter a szexepilünk.

Mellékprojektek: Dodinak és Ágostonnak az Esti Kornél az „anyazenekara”, Robinak a Heaven Street Seven

Legnagyobb eredmény, elismerés: Pár hónapja a Képzelt Város nevű zenekar feldolgozta a Nem tudom című dalunkat az MR2 Akusztikban.

a Pegazusok nem léteznek Facebook-oldala
az április 11-ei koncert eseményoldala

a PNL bemutatkozó EP-je, a Szomorú számok itt végighallgatható:

https://recorder.blog.hu/2013/04/09/magyarradar_pegazusok_nem_leteznek
Magyarradar – Pegazusok nem léteznek
süti beállítások módosítása