Beck megidézi húsz évvel ezelőtti önmagát új klipjében

2014.07.29. 17:12, Frontrecorder

beckvid.jpg

Húsz évvel azután, hogy a Loser című dalával berobbant a köztudatba, Beck most visszakacsint akkori önmagára új klipjében, mely nagyszerű idei visszatérő albumának Heart Is A Drum című dalához készült. Ugyancsak ma jelent meg a Song Reader című 2012-es kottásfüzetének sztárparádés stúdióverziója.

A minden korábbinál hosszabb, öt és fél éves szünet után, idén februárban kiadott Morning Phase-ről kislemezen már megjelent a Blue Moon, majd a Walking Light, most pedig itt az első videoklipet kapott single is (közben Valentin-napra érkezett Becktől egy Lennon-feldolgozás és kiadott egy szösszenetnyi zenét Bat For Lashes-zel). A klasszikus west coast hangzású Heart Is A Drum kisfilmjét a veterán brit kliprendező, Sophie Muller jegyzi, a talányos, iróniával átszőtt fekete-fehér videóban Beck egy kísérteties vidéki házban és annak udvarán bóklászik, mintha valami után nyomozna, közben feltűnik a Kaszás, két szkafandert viselő űrhajós, egy pap és fiatal lány szerelme, és egyszer csak hősünk húsz évvel korábbi önmaga is előlép a Loser klipjének egyszerű fakoporsójából, hogy aztán az egész díszes társaság összecsoportosuljon a végén. 

Apropó, Loser: Beck múlt szombati koncertjén legnagyobb slágerének előadásába (a Pay No Mind és a Where It's At mellett) nem más segített be gitáron, mint a mostanában hiperaktív Jack White:

Címkék: beck
https://recorder.blog.hu/2014/07/29/beck_megidezi_husz_evvel_ezelotti_onmagat_uj_klipjeben
Beck megidézi húsz évvel ezelőtti önmagát új klipjében
süti beállítások módosítása