Sportos ruhakollekciót tervezett Bat For Lashes

2014.07.09. 17:08, Frontrecorder

natashakhanindex.jpg

Amikor épp nem zenével foglalkozik, Natasha Khan, azaz Bat For Lashes a vizuális művészeteknek hódol - fotózik, klipet rendez -, vagy éppen a hobbijainak él, mint a varrás és a kertészkedés. Ha pedig úgy hozza az ihlet (és a lehetőség), ruhákat tervez, ahogyan tette ezt a londoni székhelyű YMC számára. A limitált szériás sportos kollekció darabjait a dalszerző-énekesnő bohókás-romantikus grafikái díszítik. 

A YMC (You Must Create) Bat For Lashes nevével fémjelzett 2014 tavaszi-nyári kapszulakollekciójának egyedi mintái papírkivágásos technikával készültek, és egy szerelmes párt ábrázolnak, akik a hegyen élnek, pálmafákkal és tengerrel körülvéve. A monokróm mellett pszichedelikus "naplemente színű" nyomatokkal (utóbbiak árnyalatait Khan a turnéi során naplementékről készített Polaroid-fotóiról vette) pólók, pulóverek, melegítőnadrágok, baseball sapkák és cipők kerültek forgalomba, a női és férfi darabokat lásd itt, illetve itt. És így fest Khan a saját tervezésű YMC-ruhákban:

2-YMC-Natasha-Khan-Neil-Krug-Hi-Res.jpg

18-YMC-Natasha-Khan-Neil-Krug-Hi-Res1.jpg

A kollekció egyébként májusban debütált abban a videóban, amit Khan rendezett a Beckkel közös Under The Indigo Moon című szösszenethez:

Az eddigi utolsó Bat For Lashes-album, a lenyűgöző The Haunted Man 2012-ben jelent meg (a Marilyn című dalát tavaly lecsupaszítva adta elő a Vogue videósorozatában). Khan a Guardian-nek nemrég azt mondta, a következő lemez "a maga idejében" érkezik - ha az eddigi háromévenkénti periodicitást tartja, akkor ez jövőre esedékes. (Addig valószínűleg debütál az általa rendezett kisjátékfilm, amely Gotcha címmel forog majd a brit Film4 csatorna számára.) Legutóbb Damon Albarn szólólemezén működött közre a The Selfish Giant című dalban:

https://recorder.blog.hu/2014/07/09/sportos_ruhakollekciot_tervezett_bat_for_lashes
Sportos ruhakollekciót tervezett Bat For Lashes
süti beállítások módosítása