Így is, úgy is #1 – Kylie Minogue

2014.04.17. 13:01, rerecorder

WB_Kylie_03_022.jpg

45 éves korára sokadszorra találja ki magát újra, tér vissza és marad sikeres Kylie Minogue, a pop ausztrál hercegnője királynője. Új, tizenkettedik lemeze (amelyről Wolf Kati írt Profül-lemezkritikát a Recorderre), valamint idei magyarországi fellépése kapcsán, no meg mert folyamatosan lenyűgöző, végigtekintjük a nem mindennapi karriert, 10 pontban.

#1 Gyerekszínész Kylie

kylie neighbours.jpgMég sehol nem volt a zenei pálya lehetősége, amikor Kylie már tévés sorozatsztár volt, a Neighbours című szappanoperában. Charlene Mitchell, az iskoláslányból lett szerelő szerepét 1986-ben kapta meg és két évig maradt benne, míg úgy nem döntött: inkább énekesnői babérokra tör. A Neighbours egyébként még ma is megy, csaknem 7000 epizódnál tart.

#2 Szerencsés Kylie

Miután leszerződött a Mushroom Records-zal, Angliába repült, hogy a Stock, Aitken & Waterman sztárproducer-trióval dolgozzon. Ők azonban jól elfelejtették, hogy érkezik az énekesnő, így a neki szánt dalt sebtében dobták össze, amíg Kylie a stúdió előtt várakozott. Ez lett az I Should Be So Lucky, ami öt hétig maradt az ország zenei listájának élén, Kylie című bemutatkozó lemeze pedig az évtized ötödik legjobban fogyó albuma lett.

VAD KYLIE-FELDOLGOZÁSOKRA VÁGYSZ? ITT ÖSSZEGYŰJTÖTTÜNK TÍZET!

#3 Indie Kylie

A Nick Cave-vel közös, kultikus sikereket elérő Where The Wild Roses Grow című dallal és ez után az énekesnő újrapozícionálta magát, és az indie felé kacsingatott. Ám Impossible Princess című 1997-es lemezén hiába működött együtt olyanokkal, mint a japán Towa Tei, vagy a Manic Street Preachers, a közönségnek nem igazán jött be az új Kylie, a legrosszabbul fogadott albuma lett.

#4 Forrónacis Kylie

KylieMinogue-SpinningAround1_1.jpgÍgy aztán 2000-ben már igencsak ráfért énekesnőnkre egy kis siker, a Light Years című hetedik albumáról kiadott diszkós Spinning Around a lehető legjobbkor jött. Tíz év után az első listavezető dala lett Angliában, ráadásul ennek a videójában láthatjuk először az azóta már védjeggyé vált arany forrónacit is.

#5 Melegikon Kylie

1988-ban tűnt fel az énekesnőnek először, hogy mennyi meleg rajongója van. Miután látta, milyen lelkesek a LGBT-közösségből kikerülő fanjai, egyre több meleg eseményen lépett fel, míg 1994-ben már a Sydney Gay And Lesbian Mardi Gras fő előadója volt. 2007-ben a The Sun napilap Kylie Minogue-ot minden idők legnagyobb gay-ikonjává választotta.

#6 Kylie, aki küzdött

2005-ben, 36 évesen, turnéjának kellős közepén diagnosztizáltak mellrákot az énekesnőnél. Hatalmas küzdelem árán legyűrte a betegséget és már a következő évben folytatta a koncertezést, azóta pedig a rák elleni küzdelem egyik legnagyobb támogatójává vált. Olyannyira, hogy az angol Ruskin egyetem tiszteletbeli doktorrá fogadta, a mellrák megelőzésének fontosságát hirdető akciói miatt.

Kylie_Minogue-2014-01.jpg#7 Karitatív Kylie


Felsorolni is hosszú, mennyi jótékony tevékenységbe fogott bele az énekesnő az évek során, csak néhány közülük: egy teljes hétig Thaiföldön volt 2005-ben, a cunami után, szerepelt az Everybody Hurts című, 2010-es, a haiti földrengés áldozatain segítő feldolgozásdalnak, és 93 millió dollárt gyűjtött a bántalmazott gyerekek védelmére alakult alapítványok számára.

#8 Kylie-rekordok

Az énekesnők közül ő adta el a 3. legtöbb lemezt az Egyesült Királyságban, sőt Guinness-rekordtartó is: egyetlen más előadó sem tudott a 80-as évektől napjainkig tartó időszak mind a négy évtizedében top5 albumokat produkálni - Kylie viszont igen, rögtön 11-et!

A LEGUTÓBBI KYLIE-KLIP, A SZEXTORNÁZÁSRA BUZDÍTÓ SEXERCIZE.

#9 Szobor Kylie

kylie statue.jpgMég életében bronzszobrot avattak róla 2007-ben, ez Melbourne-ben látható. Magától II. Erzsébet Királynőtől kapta meg a Brit Birodalom Rendjének tiszti fokozatát, „zenei teljesítményeiért” illetve a francia kormány is az Ordre des Arts et des Lettres lovagjává választotta.

#10 Kortárs Kylie

2014:, Kylie Minogue pedig még mindig itt van, még mindig aktuális. Mentor az idei brit és ausztrál The Voice énekversenyen, Kiss Me Once című friss, 12. albuma ott van a toplisták élbolyában, ráadásul október 18-án Budapestre is ellátogat!

Mika László



recorder021_cover_b_1.jpg


korai Kylie - Better The Devil You Know:


önálló Kylie - Confide In Me:


elektro pop Kylie - In Your Eyes:


érzéki pop Kylie - Chocolate


'listákon méltatlanul alulteljesített' sláger Kylie - In My Arms


egészen friss Kylie - I Was Gonna Cancel

https://recorder.blog.hu/2014/04/17/igy_is_ugy_is_1_kylie_minogue
Így is, úgy is #1 – Kylie Minogue
süti beállítások módosítása