Albumpremier! Pegazusok Nem Léteznek: Pegazusok Nem Léteznek

2014.04.15. 11:00, rerecorder

pegazusok_nem_leteznek.jpg

Mintaszerű építkezés jellemzi a Pegazusok Nem Léteznek formációt: 2011-ben duóként alakult, 2012-ben a Recorder azévi kedvenc kiadványai közé kerülő Szomorú számok EP-vel tűnt fel, négytagúra bővült, koncertezni kezdett, dalai rádiókba, tévésorozatba kerültek be, 2013-as online megjelenéseit (Segíts nekemTársasjáték/Senki nem beszél) már várták a rajongók, akárcsak az első 2014-es dalát (Mérgező), amely már ezt a mostani bemutatkozó lemezt előlegezte meg.

pnl.pngA Pegazusok Nem Léteznek magját egy dalszerző-, és 'az életben is pár' alkotja, a színművész szakos, énekes-billentyűs Ács Eszter és barátja, az Esti Kornél-gitáros Lázár Domokos, ők egészültek ki 2012 végén a Heaven Street Seven basszusgitárosával, Németh Róberttel és az Esti Kornél dobosával, Lázár Ágostonnal. A melankolikus-minimalista, intim hangulat idővel egyre dúsabb hangszerelésű, nagyobb térben játszó dalokkal bővült, a most megjelenő cím nélküli, vizuális körítésében is megkapóan áttetsző album (borító balra) már mindezek ragyogó összegzése (a lemezt cd-n a napokban jelenteti meg a Megadó Kiadó és iTunes-on, Dalok.hu-n, Deezeren már kapható). 

A ZENEKART PROFILBÓL MAGYARRADAR ROVATUNKBAN MUTATTUK BE.


A tízszámos, korábbiakhoz képest meglepően energikusan kezdődő album mindent felvonultat, amiért eddig szerettük a zenekart, és azon túl is mutat meglepetéseket, karakteres debütálás, amely létrejöttétől a zenekar is igen boldog, ahogy a gitáros-énekes Dodi is fogalmaz: „nagyon örülünk, hogy végre sikerült összefoglalnunk a zenekar születése óta eltelt másfél évet. Már tavaly szerettünk volna kijönni a lemezzel, de csak mostanra tudtuk időben és energiában összehangolni a munkát. Számunkra nagyon fontosak ezek a dalok és annak is nagyon örülünk, hogy CD-n is meg fog jelenni az anyag.” A lemezt különben több részletben rögzítettek, szerepel rajta még egészen korai felvétel is: „a felvételek döntő többségét Kirschner Péter csömöri stúdiójában, a Lily Stúdióban vettük fel, amiért örök hálával tartozunk neki. Nélküle ez a lemez biztosan nem készült volna el, szóval nagyon nagy szerencsénk van, hogy ő ezt pusztán „szerelemből” bevállalta. Egy-két régebbi dalt pedig otthon vettünk fel még 2012 nyarán. A keverést és a produceri munkát én végeztem.”

A minimalista hangzású Pegazusok Nem Léteznek persze nagyon is maximalista magával szemben: sajnos vagy nem sajnos, mi alapvetően olyanok vagyunk, hogy sosem vagyunk elégedettek teljesen az általunk létrehozott dolgokkal és ez most sincs másképp. Több régebbi dalnál éreztük, hogy talán nem elég erősek az újabbakhoz képest, de aztán arra jutottunk, hogy az első lemeznek valamilyen szinten át kell fognia az indulástól eltelt egész időt és ez most fontosabb szempont volt, mint például az, hogy végig teljesen egységes legyen a hangzás.” Nos, a Pegazusok nem léteznek album kellően egységes hangzású és jótékonyan változatos ahhoz, hogy decemberben majd nyugodt szívvel az év legjobbjai között emlegessük.

A lemezbemutató koncert május 3-án lesz a Corvintetőn.

a Pegazusok Nem Léteznek címnélküli bemutatkozó albuma itt hallható:

https://recorder.blog.hu/2014/04/15/albumpremier_pegazusok_nem_leteznek_pegazusok_nem_leteznek
Albumpremier! Pegazusok Nem Léteznek: Pegazusok Nem Léteznek
süti beállítások módosítása