Dalpremier! Pegazusok Nem Léteznek: Mérgező

2014.04.09. 11:00, rerecorder

pegazusok_nem_leteznek.jpg

A 2011-ben alakult Pegazusok Nem Léteznek csendes, melankolikus popzenéjével 2012-ben tűnt fel és hozott friss hangot a hazai zenei életbe kitűnő első EP-jével (amely bekerült kedvenc 2012-es kiadványaink közé is), aztán a kezdetben duóként működő formáció négytagúra bővült, koncertezni kezdett, számait elkezdték játszani a rádiók, tévésorozatba került be egy dala és elkészült hamarosan megjelenő, cím nélküli, tíz számos nagylemezével, amelyről itt a beharangozó szerzemény, a korábbiaknál dúsabb, sok szintit is bevető Mérgező.

Az intim hangulatú, 2012-es Szomorú számok EP után az Esti Kornél-gitáros Lázár Domokos és színművész szakos barátnője, Ács Eszter duója kvartetté bővült a Heaven Street Seven basszusgitárosával, Németh Róberttel és az Esti Kornél dobosával, Lázár Ágostonnal. A zenekar 2013 folyamán egyre többet koncertezett, kiadott két virtuális kislemezt, amelyek dalait (Segíts nekem, Társasjáték, Senki nem beszél - utóbbi kettő premierje szintén a Recorderen volt) a rádiók is játsszák, sőt a Szomorú számok EP-ről a Naíva az HBO saját gyártású tévésorozatában, a Társasjátékban is megszólalt.


MAGYARRADAR ROVATUNKBAN AZ ELSŐK KÖZÖTT MUTATTUK BE A PEGAZUSOK NEM LÉTEZNEKET.

A cím nélküli Pegazusok Nem Léteznek bemutatkozó album jövő héten fog megjelenni (cd-n a Megadó Kiadó adja ki), a már jól ismert szellős, melankolikus zenei világ mellett a dinamikusabb, nagyobb zenei terekben való megszólalás jellemzi, sok szintetizátor is szerepel az albumon, mint a beharangozó Mérgezőben is: „a dal egy ismétlődő szintitémára épül, amit Ágoston hozott az egyik próbára. A dob miatt az egésznek lett egy r’n’b-s, hiphopos lüktetése, ami az eddig megjelent számainkra nem igazán volt jellemző. Talán egy picit nagyobb szabású is lett, mint a többi, ami nekünk a hangszerelésben tök érdekes kihívás volt. A dal végén például egyszerre szól három szinti, egy erősen effektezett gitár, metalofon. Az a fajta minimalizmus, amit velünk kapcsolatban emlegetni szoktak, ennél a dalnál szerintem inkább a szövegben érvényesül” – mondja Domokos a felvételről, melynek szövegét - ahogy az lenni szokott - Eszterrel közösen írták a már kész zenei alapra.

A lemezbemutató koncert május 3-án, a Corvintetőn lesz, a Pegazusok Nem Léteznek legközelebb április 11-én játszik Pécsen, a Kiscsillag vendégeként.

akkor tehát íme a bőr alá kúszó Mérgező című dal premierje:


nyitókép: Deák Éva

 

https://recorder.blog.hu/2014/04/09/dalpremier_pegazusok_nem_leteznek_mergezo
Dalpremier! Pegazusok Nem Léteznek: Mérgező
süti beállítások módosítása