Punkikonokból lett szuperhősök csapnak össze az OFF! új klipjében

2014.03.06. 15:23, Frontrecorder

off.jpg

A hardcore punk szupergrup OFF! szatirikus videoklipjeiről ismert, parodizáltak már nyolcvanas évekbeli tévéműsorokat és tévéfilmeket éppúgy, mint zenei dokumentumfilmet, most pedig a képregény szuperhősökön verik el a port. Pontosabban két kiszuperált szuperhős veri el egymást a Hpynotized című dalukhoz forgatott kisfilmben.

Az OFF! 2009-ben alakult, tagjai veterán punk- és rockzenészek: Keith Morris énekes (Circle Jerks, Black Flag), Dimitri Coats gitáros (Burning Brides), Steven Shane McDonald basszusgitáros (Redd Kross), Mario Rubalcaba dobos (Rocket From The Crypt, Hot Snakes). A kvartett minden értelemben klasszikus hardcore punkot játszik, egy-két perces számaikból eddig egy EP-gyűjteményük és egy stúdióalbumuk (OFF!, 2012) jelent meg, utóbbit követi hamarosan, április 8-án a második, Wasted Youth címmel (érdekesség, hogy ezen is, mint az előző kiadványukon 16 szám szerepel). A zenekar klipjei általában kétszer-háromszor hosszabbak magánál a dalnál, ez áll a Hypnotized esetében is, amelynek a videójában először a Jesus Lizard frontemberét, David Yow-t látjuk egy szétcsapott éjszaka utáni reggel, amint próbál magához térni, miközben a nála jóval fiatalabb egyéjszakás kalandja egy "fuck you" kíséretében távozik. Ezután a legendás noise-rock zenekar énekese magára ölti házilagos szuperhős ruháját és elindul, hogy egy kicsit vegyüljön az utca emberével. Itt összeakad egy másik fapados szuperhőssel, aki mindenben az ő ellentéte (az 1978 óta működő kaliforniai HC punkzenekar, a T.S.O.L. vezére, Jack Grisham alakítja). A találkozásból véres bunyó lesz, amely a Yow-féle szuperhős megszégyenítő vereségével végződik: a nála nagyobb és erősebb ellenfele nemcsak kiúti, de még le is vizeli a járókelők - és a mindeközben a háttérben játszó zenekar - előtt. Mindkettőjükön USA felirat van, nem nehéz megfejteni, melyikük testesíti meg a kisembert és melyikük az elnyomó hatalmat.

Ez pedig az OFF! előző klipje a Void You Out-hoz, amelyben látjuk Keith Morris-t reggelit készíteni, a zenekar tagjait gördeszkázni, és valahol a vége felé lenyomják élőben az alig több mint egyperces számot. Ja, és még a The Decline Of Western Civilization rockumentary-trilógia paródiája is belefér.

Címkék: off!
https://recorder.blog.hu/2014/03/06/punkikonokbol_lett_szuperhosok_csapnak_ossze_az_off_uj_klipjeben
Punkikonokból lett szuperhősök csapnak össze az OFF! új klipjében
süti beállítások módosítása