Heti Top 10: téli olimpiai sportos videoklipek

2014.02.23. 22:00, Frontrecorder

bobsledjamaica.jpg

Ma véget ért a Szocsiban rendezett XXII. téli olimpiai játékok, úgyhogy összeszedtünk tíz olyan klipet, amelyben valamilyen téli (olimpiai) sportág szerepel. Nehezebb dolgunk volt, mint gondoltuk, arra pedig még kevésbé számítottunk, hogy egyáltalán vannak curlinges zenés videók.

Bob

The Bobsled Song

A jamaicai bobcsapat, mint olyan ugyebár kultikus fogalom, és korántsem paradoxon. 2002 után idén ismét szerepeltek téli olimpián, a férfi kettes bob mezőnyében, ahol ugyan az utolsók lettek, de a csapat himnusza, és a hozzá készült 8-bit animációs videó aranyérmet érdemel.  

Curling

The Answering Machine: Obviously Cold

A manchesteri indierock zenekar valami nyilvánvalóan hideg dolgot akart 2009-es kislemezdala klipjéhez, úgyhogy ööö nekiálltak curlingezni

Hammerfall: Hearts On Fire

A svéd fantasy metál élcsapata és a 2006-os svéd női olimpiai curlingcsapat együtt? Hell yeah.

The Weakerthans: Tournament of Hearts

A folkos indierockot játszó kanadai zenekar 2007-es száma - és a hozzá készült videó - egy férfiről szól, akinek gondjai vannak a házasságával, és minden szabadidejét női curlingmeccseken tölti (a cím a kanadai női curlingbajnokságra, a Scotties Tournament of Hearts-ra utal).

Jégkorong

Annakin Slayed: Stay Gold

A montreali hardcore rapper dicshimnusza a kanadai olimpiai válogatott hokicsapathoz, hozzá illő videóval. A szám akár a győzelmi induló is lehetne, hiszen a csapat megvédte olimpiai bajnoki címét.

Műkorcsolya

Clean Bandit: Dust Clears

Na jó, az első hazai number one-ját nemrég abszolvált brit kamara-house együttes tavaly nyári klipjében, amit egy befagyott svédországi tónál forgattak ők maguk csak szimplán korcsolyázást látunk, pontosabban egy korcsolyázó lelkészt, ennek a 18. századi skót festménynek a megelevenítését.

Enigma: Beyond The Invisible

Jégtáncoló pár egy nimfákat és különös ember-gépeket rejtő erdő közepén - ez az 1996-os klip hozza az Enigmától megszokott giccsbe hajlóan szürreális képeket, a táncosok viszont nagyon is igaziak: Susanna Rahkamo és Petri Kokko Európa-bajnok finn műkorcsolyázók. 

Grizzly Bear: Yet Again

"A műkorcsolyázólány magányossága" - lehetne az alcíme a Grizzly Bear 2012-es albumának második kislemezdalához forgatott, költői videoklip alcíme. A kisfilm azt is megmutatja, mennyire nem könnyű korcsolyában átvágni az erdőn.

A GRIZZLY BEAR SHIELDS CÍMŰ NAGYLEMEZÉRŐL SZŰCSK KRISZTIÁN (HS7) ÍRT NEKÜNK KRITIKÁT.

Pissed Jeans: Romanticize Me

A dühös hardcore/punk zenekarok mezőnyéből kiemelkedő Pissed Jeans tavalyi albumának erre a "romantikus" számára egy férfi műkorcsolyázó mutat be koreográfiát - mennyivel állatabbak lennének a műkorcsolyaversenyek, ha ilyen számokra jégtáncolnának!

Síugrás

Health: Heaven

A Los Angeles-i zajrock zenekar 2007-es első albumának első számához készült videóban a hetvenes évek ünnepelt svájci síugróját, Walter Steinert látjuk, Werner Herzog róla készült 1974-es dokumentumfilmjéből kiollózva.

+1 Jódlizva síelés

Attól mentsen meg bennünket az ég, hogy ez valaha külön téli olimpiai versenyszám legyen!

https://recorder.blog.hu/2014/02/23/heti_top_10_teli_sportos_videoklipek
Heti Top 10: téli olimpiai sportos videoklipek
süti beállítások módosítása