Meghallgatható a Warpaint szexi második lemeze

2014.01.13. 10:33, rerecorder

warpaint_4.jpg

A 2012-ben Magyarországon is fellépett Warpaint kvartett jövő hétfőn - bő három év szünet után - végre kiadja második albumát, mely már most teljes egészében végighallgatható.

warpaint-album-608x608.jpgA Warpaint 2008-ban tűnt fel 2007-ben rögzített hatszámos bemutatkozó EP-jével (Exquisite Corpse), mely 2009-ben, szélesebb terjesztésben hívta fel a világ figyelmét a négy zenészlány tehetségére, álomszerű dalaira. A 2010-es The Fool című első nagylemez az év legjobb albumai közé tartozott, aztán 2012-ben, az A38-on élőben is láthattuk, hogy mennyire jó mindez, sőt interjút is készítettünk a zenekar izgalmas ritmusszekciójával, és akkor azt ígérték, hogy olyan lesz a második album, amire az emberek majd szexelni akarnak. Nos, talán kicsit többet kellett arra várni, hogy eldönthessük igaz-e mindez, de végre itt a régóta várt második, cím nélküli album.

A LEMEZ MEGJELENTETÉSE ELŐTT KONCERTET ADOTT LONDONBAN A WARPAINT, OTT VOLTUNK.

A Love Is To Die című dallal felvezetett új lemez majd két évig (2012 eleje óta 2013 második feléig) készült, dalainak egy része hangbeállások során kialakult dzsemmelésekből nőtt ki. Ez az első lemez, aminek szerzeményeit a négyes ténylegesen a kezdetektől közösen írta és a kicsit több mint 50 percig tartó hangmasszában ezúttal sokkal nagyobb szerep jutott a szintetizátoroknak, dobgépeknek (a dobos Stella által ígért elektronikus zenei hatások is megvannak), akusztikus gitároknak. A zenészek tehetségét bizonyítja, hogy mindezek ellenére a 2014-es Warpaint-album se írható le egykönnyen, legyen elég annyi, hogy tartották szavukat: "ha nem elég jó, akkor nem adjuk ki." A többnyire Flooddal (U2), részben Nigel Godrich-csel (Radiohead) rögzített album vizuális megjelenítése Chris Cunningham nevéhez fűződik, Angliában jövő hétfőn jelenik meg, de máris végigélvezhető.

az NPR által közzétett új nagylemez itt hallgatható végig.

Stella dedikál:warpaint dedikál.jpg

https://recorder.blog.hu/2014/01/13/meghallgathato_a_warpaint_szexi_masodik_lemeze
Meghallgatható a Warpaint szexi második lemeze
süti beállítások módosítása