Itt az első új Warpaint-dal, januárban jön az album

2013.10.29. 14:56, Frontrecorder

warpaint_1.jpg

A 2010 októberének végén megjelent The Fool című remek - nálunk is az év legjobbjai közé sorolt - bemutatkozó albuma után több mint három évvel, 2014. január 21-én jelenteti meg második lemezét a Los Angeles-i Warpaint. A tavaly nyáron a (nemrég megszűnt) Soundkitchen szervezésében Budapesten is fellépett experimentális-pszichedelikus indie csajzenekar az új anyagát elsőként a Love Is To Die című dallal harangozza be.

A WARPAINT KÉT TAGJA SZEXI LEMEZT ÍGÉRT A VELÜK KÉSZÜLT INTERJÚNKBAN.

A négytagú zenekar (Emily Kokal és Theresa Wayman énekes-gitárosok, Jenny Lee Lindberg basszusgitáros-vokalista és a dobos Stella Mozgawa) az új dalok többségét a színpadon, a hangbeállások során dzsemmelve írta, az elmondásuk szerint minimalista hangzásra törekedtek, és a korábbiakhoz képest többet kísérleteztek az akusztikus gitárokkal és az ütős hangszerekkel. A cím nélküli albumot Flood produceri-hangmérnöki segédletével vették fel, két számot viszont a jelenleg éppen az Atoms For Peace tagjaként turnézó Nigel Godrich kevert. A 12 dalból íme tehát az első, a lebegős Love Is To Die:

Az album teaserét, amely alatt szintén ennek a dalnak egy részlete hallható, Chris Cunningham készítette, a benne látható felvételek abból a dokumentumfilmből valók, amit a  a zseniális kliprendező-vizuális művész forgatott a Warpaint-album megszületéséről.

Ugyancsak Cunningham jegyzi az album borítóját:

warpaintcover.jpg

Címkék: warpaint
https://recorder.blog.hu/2013/10/29/itt_az_elso_uj_warpaint-dal_januarban_jon_az_album
Itt az első új Warpaint-dal, januárban jön az album
süti beállítások módosítása