Divat&magyar: JULIAKALDY

2012.10.23. 18:32, Frontrecorder

juliakaldynagy.jpg

Az utóbbi 1-2 évben látványosan felpezsdült a hazai divatszíntér, egyre másra jelennek meg a fiatal magyar tervezők és márkáik, amelyek egyedi színt és minőséget hoznak a Made In Hungary dizájner ruhakínálatba. Divat és zene ráadásul sok szálon összefonódik náluk, így a sorozatunkban elsőként bemutatkozó Káldy Júlia esetében is, aki Zola Jesus cipőtervezője.

ÍME, KÁLDY JÚLIA ÉS ZOLA JESUS KÖZÖS DIVATFILMJE, RÖVID RENDEZŐI KOMMENTÁRRAL!

JULIAKALDY

Magunkról: Lábbelik mellett táskák és egyéb kiegészítők gyártásával foglalkozunk. Innovatív termékek létrehozása mellett köteleztük el magunkat. Termékeink rendkívül magas színvonalon, exkluzív agyagok felhasználásával készülnek. A JULIAKALDY luxus brand 2012 októberében mutatkozott be a nagyközönség előtt.

Mióta: 2011.

Kik: Káldy Júlia, Szenoner Noémi (menedzser), Gryllusz  Ábris (Art Director).

Kiknek: 20 év feletti nőknek és férfiaknak, akik ügyelnek a részletekre, megjelenésükkel kommunikálnak, közvetítik önmagukat a külvilág felé. Innovátorok, divatra érzékeny, kreatív emberek, akik naprakészek, tájékozottak. Karizmatikus egyéniségükkel hatással vannak másokra, képesek formálni a körülöttük élők ízlését. Vezéregyéniségek, akik tisztában vannak a trenddel, de nem követik azt, inkább egyéni stílust alakítanak ki maguknak, “védjegyeket” viselnek. Ikonok, akikhez hasonulni akarnak.

Mottó: Think forward! Cipőd a megjelenésed kulcsa.

Anyagok: Bőr, fa, plexi, illetve kollekciótól függően egyéb anyagok.

Színvilág: A márkánk egyik legjellegzetesebb színe a nude.

juliakaldycipok.jpg

Egyedi jegyek: Mini sorozatokban, kapszula-kollekciókban gondolkodom. Minden kollekciónak van egy meghatározó darabja, amelyben a kollekció koncepciójának a legsűrűbb esszenciája összpontosul. Ezek a modellek a széria mellett jelennek meg limitált darabszámmal.

Stílus / koncepció: Mindig arra törekszem, hogy amit létrehozok egyedüálló, karakteres legyen. Az anyagválasztás, a színek, illetve a sziluettek koherenciája biztosítja munkáim különleges, olykor szokatlan megjelenését. E három komponens aránya, egymáshoz való viszonya dönti el a lábbelik karakterét. Az alkotó folyamat kulcsa a konceptualitás. Terveimet mindig egy adott “probléma” köré csoportosítom. Csokorba szedett reflexiók, amik egy-egy tárgysorozatban öltenek testet.

Következő kollekció: A legfrissebb kollekciónk a “CONSTRUCTION” fantázianevet kapta. Ezzel a sorozattal indítjuk el márkánkat, azt az óriási “építkezést” szimbolizálja, amelybe belefogtunk.

Kedvenc / márkához passzoló zene: Yvein Monq, Moderat, Zola Jesus, Onra.

KÁLDY JÚLIA KEDVENCE, YVEIN MONQ A HAZAI FUTURE BEATS SZÍNTERET ERŐSÍTI. ISMERD MEG A TÖBBI KULCSFIGURÁT!

Legnagyobb eredmény: A 2011. szeptemberi London Fashion Week-en való részvétel. Közös munka az amerikai BET (Black Entertainment Television) vezető stylistjával, Jason Ramberttel. Zola Jesus viseli a számára egyedileg tervezett kollekciót.

Legismertebb viselő: Zola Jesus.

A Moderat (a Modeselektor és Apparat) Rusty Nails c. számának klipje 2009-ből:

Ez pedig a magyar Yvein Monq 2012. februári EP-jének klipesített száma:

Összeállította: Forrai Krisztián

https://recorder.blog.hu/2012/10/23/divat_magyar_juliakaldy
Divat&magyar: JULIAKALDY
süti beállítások módosítása