Videopremier: Zola Jesus Káldy Juli cipőiben fehérbe borul

2012.10.01. 18:02, recordernews

zola.jpg

A nem túl mainstream zene és a (nem csak) haute couture divat világát figyelemmel követők talán tudják már, hogy az orosz-amerikai Zola Jesus énekesnője, Nika Roza Danilova egy ideje már rákattant Káldy Júlia cipőkreácóira. Az ifjú magyar tervezőnőt – aki még csak tavaly végzett a MOME-n, de óriási szerencséjére már abban az évben bemutatkozhatott a London Fashion Week-en, miután egy neves dizájner az ő lábbelijeit választotta ruháihoz – felkérte az énekesnő, hogy tervezzen neki is egy karakteres cipőt, de Júlia felajánlotta, hogy akkor már legyen rögtön egy kollekció. Mint kiderült, inspirációikban is közös nevezőn vannak, így összebarátkoztak, és semmi nem állhatott a rokon lelkek együttműködésének útjába.

"A Zola számára tervezett daraboknál fontos volt, hogy színpadon jól mutassanak. Tiszta, egyszerű formákat terveztem, világos tónusokkal, és mindehhez nagyon finom anyagokat használtam. A fellépő cipőkön túl terveztem még neki utcai viseletre is két modellt. A most készülő legfrissebb kollekciómból szintén fog viselni lábbeliket, amiket hamarosan szélyesen fogok átadni neki" - árulta el nekünk Juli.

MIKOR KEZDETT NIKA KIFEHÉREDNI? ÉS EGYÜTT DOLGOZNI JULIVAL? INTERJÚNKBÓL KIDERÜL.

Kettejük kapcsolata most mozgóképen is alakot öltött, a White in White címet viselő, félig zeneklip-félig fashionvideó anyagot az A38-on vették fel. A rendező, Merényi Dávid kérdésünkre azt mondta a koncepcióról: "Nikának van ez a nagyon szép, patetikus világa, ami a maga nemében, a szó jó értelmében végtelenül egyszerű. Ehhez jön a fehér bőre, a platinaszőke haja, Juli cipője, a hajó fehér festése és a törtfehér egyéb árnyalatai, amikből így együtt egy nagyon érdekes világ jöhetett létre."

Most pedig hátradőlni ér, mert mi mutathatjuk be hivatalosan elsőként ezt a különleges, közel négy percet, aminek zenei alapját a legutóbbi Zola Jesus-albumról származó dal, a Hikikomori adja.

Címkék: divat zola jesus
https://recorder.blog.hu/2012/10/01/zola_jesus_julia_kaldy_white_in_white
Videopremier: Zola Jesus Káldy Juli cipőiben fehérbe borul
süti beállítások módosítása