Hó Márton és a Jetik: Minden idők – albumpremier!

2012.03.08. 16:15, -recorder-

A dalszerző-gitáros-énekes Horváth Márton az elmúlt másfél évben itt a Recorderen mutatta be Hó Márton és a Jégkorszak nevű együttesének első EP-jét (Szeles Mónika) és első albumát (Dalok a fürdőszobából), illetve 11 című egyszemélyes „ledolgozáslemezét” is (sőt egy James Blake-feldolgozást és egy Kristóf Norberttel közös karácsonyi dalt is közreadtunk tőle), míg a billentyűs-komponista-producer Tövisházi Ambrus is itt tartotta az Erik Sumo Band tavalyi Twilight At The Zoo Vol.1 című hétszámos EP-jének és The Ice Tower című albumának, illetve az ahhoz kapcsolódó Kodály Method-videónak a premierjét (de persze Amorf Lovagok és The Gomb nevű projektjeinek anyagairól és az új Péterfy Bori & Love Band-klipdalról is beszámoltunk). A két szerző most egyesítette erőit, és komplett kísérőzenét írt egy új rádiós sorozathoz: az Időfutár című fiataloknak szóló kortárs rádiójáték (melynek vezető írója Tasnádi István) 2012. március 12-én indul napi rendszerességgel az MR1-Kossuth Rádión, a 13 betétdalból összeállított gyűjteményes album viszont – Minden idők címmel, Hó Márton és a Jetik név alatt – már most debütál itt a Recorderen (és egészen az első adás kezdetéig meghallgatható).

Nagyon egyszerű az Időfutár című hangjáték zenéjének története” – meséli Hó Márton a Reocrderenek. „A Magyar Rádió felkérésére 2011 decemberében kezdtünk el agyalni a dalokon, és mi is meglepődtünk, hogy milyen hamar sikerült összerakni és felvenni ezt a 13 számot. Megkaptuk az MR1-Kossuth Rádió szerkesztőitől a sorozat szinopszisát és az első néhány rész forgatókönyvét – ennek alapján kezdtünk el számokat írni. A főcímzene, a Minden Idők volt az első szám, aztán jött még 12 másik. Voltaképp közösségi munka volt: volt olyan szám, amit Ambrus komponált, volt olyan, amit én, és volt olyan, ami „hozott anyag” volt, akár zeneileg, akár szövegileg. A Gyémántok a zsebemben szövegét például az Óriás frontembere, Egyedi Péter írta, az Óriás című szám szövegét pedig Ambrus, és van több szám is, aminek szövegét Hujber Szabolcs, a második Péterfy Bori & Love Band-lemez egyik szövegírója jegyzi (Minden rész egész, Mit akarok én?). Én összesen nyolc számnak írtam a szövegét (Minden Idők, Sándor dala, Papageno dala, A kerék dala, Csúsztunk, Hanna dala, A hajóvonták találkoznak, Megelőztelek, idő). Prémium kategóriás zenészekkel (Kiss Erzsi, a PASO fúvósai, Mészáros Ádám, Császári Gergely) és nagyszerű hangmérnökkel (Buczkó Gábor) dolgozhattunk együtt a Magyar Rádió 8-as stúdiójában, szóval csak annyit mondhatok: jó mulatság, férfimunka volt!”


Hó Márton és a Jetik: Minden idők

Minden idők (3.09)
Gyémántok a zsebemben (2.55)
Rész-egész (3.25)
Sándor dala (2.36)
Óriás (3.11)
Papageno dala (3.26)
Papagena dala (2.22)
A kerék (3.20)
Csúsztunk (2.23)
Mit akarok én (3.18)
Hajóvonták (3.12)
Hanna dala (3.47)
Megelőztelek idő (3.03)


A felvételeknél közreműködtek:
Kiss Erzsi, Halmos András, Mészáros Ádám, Császári Gergely, Pápai István, Horváth Kristóf, Subicz Gábor, Barbinek Gábor és Meleg Tamás.

A dalszövegeket írták: Hó Márton, Tövisházi Ambrus, Hujber Szabolcs és Egyedi Péter.

Fotók: Fodor Csaba

www.facebook.com/esajetik
www.facebook.com/Idofutar
www.mr1.hu

lejegyezte: Déri Zsolt


itt pedig a teljes lemez végighallgatható:

 

https://recorder.blog.hu/2012/03/08/ho_marton_es_a_jetik_minden_idok_albumpremier
Hó Márton és a Jetik: Minden idők – albumpremier!
süti beállítások módosítása