Shockwaves NME Awards 2011 – a nyertesek

2011.02.24. 15:46, -recorder-

A Grammy és a BRIT Awards után a New Musical Express szaklap is kiosztotta szokásos éves díjait Londonban: a brixtoni O2 Academy (azaz a legendás Brixton Academy) színpadán a Foo Fighters élén fellépő Dave Grohlt Isteni Géniusz címmel tüntették ki, ahogy a szintén 1969-es születésű PJ Harvey is kapott egy életműdíjat kiemelkedő zenei teljesítményéért (Outstanding Contribution To Music), de rajtuk kívül fellépett a gálán a legjobb új zenekarnak választott Hurts és a zenei újítók John Peel-díjával jutalmazott Crystal Castles duó, továbbá a My Chemical Romance is, mely a legjobb nemzetközi zenekar és a legjobb klip díját nyerte – ez utóbbit a Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na) videójáért. Természetesen ezen a díjátadón is a kanadai Arcade Fire együttes The Suburbs albuma lett az év legjobb lemeze.
 
A legjobb szám a Spanish Sahara lett a Foalstól, a leghatásosabb táncdal pedig a Jungle című helyi grime sláger Professor Greentől. A legjobb szólóelőadó Laura Marling lett, a legjobb koncertzenekar a Biffy Clyro, a legígéretesebb tehetségnek járó Philip Hall Radar Awardot az új-zélandi Naked And Famous együttes vehette át. A legjobb brit zenekar ismét a Muse lett, Matt Bellamy frontembert pedig már negyedszerre választották a legszexisebb férfinak, de a Killers-énekes Brandon Flowers sem először kapta a legstílusosabban öltözködő popsztárnak járó címet. A legdögösebb nő a Killsből és a Dead Weatherből ismert Alison Mosshart lett, az év hőse Lady Gaga, a legjobb blogért pedig a Paramore répabébijét, Hayley Williamst jutalmazták.

A legjobb lemezborítónak járó díjat a Klaxons Surfing The Voidja nyerte, de díjazták a legjobb filmet (Eredet), a legjobb tévéműsort (Skins), a legjobb könyvet (John Lydon: Mr Rotten's Scrapbook), sőt a legjobb fesztivál (Glastonbury) mellett a legjobb kicsi fesztivált is (RockNess). Voltak legrosszabb... kategóriák is (Justin Biebernek és a Jonas Brothers együttesnek), az év gonoszának pedig az állítólagos Smith-rajongó brit miniszterelnököt, David Cameront választották.

http://nme.com
http://yelyahwilliams.tumblr.com
http://twitter.com/yelyahwilliams

 

Dave Grohl, az Isteni Géniusz nyilatkozik:

a Foals és az év legjobb számának választott Spanish Sahara klipje:

Úristen, tényleg erre telik meg legjobban a táncparkett?! (Professor Green ft. Maverick Sabre: Jungle)

https://recorder.blog.hu/2011/02/24/shockwaves_nme_awards_2011_a_nyertesek
Shockwaves NME Awards 2011 – a nyertesek
süti beállítások módosítása