Moses Sumney egy időre felhagy a zenéléssel

2022.08.29. 09:11, srecorder

mosessumney.jpg

A 2020 egyik legjobb lemezét készítő, az asztráljazzel, artpoppal és elektronikával is dúsított neosoulban izgalmas újdonságokat felmutató Moses Sumney egy időre visszavonul a zenéléstől, de előtte még kiad egy erős hangulatú koncertfilmet.

Moses Sumney-t még első lemeze, a 2017-es Aromanticism kapcsán könyveltük el a jövő egyik nagy ígéretének, amely egyszerre volt „háttérzene lepedőakrobatikához, konceptlemez arról, milyen szerelem nélkül élni és egy ihletett, műfajokon túlmutató énekes-dalszerző bemutatkozása”. A nagyszerű debüt után két szintén nagyszerű EP-vel rukkolt elő, aztán 2020-ban jött a duplalemezes græ, ami végképp beváltotta az ígéretet. Még az sem zavarta, hogy társproducere, Oneohtrix Point Never azt mondta, Sumney "olyan, mintha egy öregasszony torkaszakadtából üvöltene magának egy Whole Foods élelmiszerbolt kellős közepén", sőt, boldogan felvállalja, hogy ez az énekstílus a brandje.

Erről azt írtuk lelkes kritikánkban, hogy „a debütálás  minimalizmusát felváltotta egy rengeteg rétegből és ötletből álló dalcsokor, ami minden egyes újrahallgatással valami újat mutat meg magából és a mögötte álló előadóból”, és „Sumney-ban még elképesztő potenciál van”. Ezt a potenciált tavaly egy koncertlemezzel kísért, egyben a rendezői debütálását is jelentő filmmel mutatta meg (Blackalachia), most pedig egy régibb vágású koncertfilmmel búcsúzik rajongóitól, amit a Los Angeles-i Ford Theatre-ben vettek fel. Doomed című 2017-es dala mellett már egy Björk-feldolgozása (Come To Me) is nézhető az A Performance in V Actsről, ami teljes egészében szeptember elsején debütál.

Sumney a terveiről csak annyit árult el, hogy a közeljövőben más projektekre fog fókuszálni. Nem lepődnénk meg, ha szerepet kapott volna egy nagyobb hollywoodi filmben, vagy sorozatban, ugyanis az elmúlt időszakban közreműködött az év sci-fije, a Minden, mindenhol, mindenkor Son Lux-jegyezte soundtrakcjén, valamint Az idolt forgatta, The Weeknd és az Eufória alkotójának, Sam Levinsonnak a sorozatát, amelyben színészként is bemutatkozik. Nem ő lesz az egyetlen zenész „a popipar legmélyebb bugyraiban” játszódó sorozatnak, a főszerepet Lily-Rose Depp és The Weeknd játssza, de találkozhatunk a Blackpink-es Jennie-vel, a queer ikon/popsztár Troye Sivannel, a TV on the Radio-énekes Tunde Adebimpével és Mike Dean sztárproducerrel is. A sorozat operatőre részben Rév Marcell volt, az előzetesét itt mutattuk meg.

Címkék: moses sumney az idol
https://recorder.blog.hu/2022/08/29/moses_sumney_egy_idore_a_zenelessel
Moses Sumney egy időre felhagy a zenéléssel
süti beállítások módosítása