Filmrecorder. Punkzenekar gitárosa tisztes muszlim férjet keres - We Are Lady Parts (kritika)

2021.08.06. 17:54, vferi

we-are-lady-parts.jpg

Egy remek brit komédia keresi arra a választ, hogy összeegyeztethető-e a keleti és nyugati értékrend egy házasodni vágyó zenei tehetség. Ez a kritika először a Recorder magazin 86. számában jelent meg.

Amina Hussein (Anjana Vasan) férjkeresését jelentősen megnehezíti, amikor egy muszlim nőkből álló punkzenekar vezetője kinézi őt az új szólógitárosuknak. Nem mintha Amina ne szeretne zenélni és ne lenne kiemelkedően tehetséges is benne, de az ilyen jellegű hobbi nem való tisztességes muszlim feleségjelöltnek, arról nem is beszélve, hogy a lámpaláz nála azonnali és nyilvános hányással jár.

Ramy Youssef után Nida Manzoor is komédia formájában foglalkozik a muszlim bevándorlók fiatal felnőtt gyerekeinek lehetetlen helyzetével, akik egyszerre szeretnének megfelelni az iszlám értékrendjének és kiélvezni a nyugati világgal járó szabadságot. Csak míg a Ramy című sorozat (főként) férfi, a We Are Lady Parts női szemszög(ek)ből tálalja a témát.

A hatepizódos brit széria az év eddigi egyik legjobb komédiasorozata: abszurd és játékos humorával üdítő színfolt a bugyuta sitcomok és a dráma-komédia határt elmosó dramedy-k tömkelegében, ráadásul olyan feledhetetlen slágerekkel ajándékoz meg minket, mint a Bashir With The Good Beard vagy a Voldemort Under My Headscarf.

hol láthatóPeacock
osztályzat: 8/10
szerzőRácz Viktória

https://recorder.blog.hu/2021/08/06/filmrecorder_punk_zenekar_gitarosa_tisztes_muszlim_ferjet_keres_we_are_lady_parts_kritika
Filmrecorder. Punkzenekar gitárosa tisztes muszlim férjet keres - We Are Lady Parts (kritika)
süti beállítások módosítása