Klippremier! We Are Rockstars: Ő vagy én / Love/Hate

2014.11.17. 19:00, rerecorder

war_danube_photo_by_ács_kata.jpg

Az egykori Puzzle-frontember, Ligeti György által vezetett We Are Rockstars tavaly nyáron adta ki Second című, slágerekkel megszórt második albumát, amiről a Love/Hate című dalt idén újravették és született belőle magyar verzió is (Ő vagy én címmel), most pedig mindkét változathoz készült egy szimbólumokkal játszó, baltás videó. Premier!

A zenekar tavalyi lemezének megjelentetésekor külső producerrel dolgozott, és bár a dalok egy része szép sikert futott be, a We Are Rockstars mégsem elégedett maradéktalanul a lemez megszólalásával, de innen át is adjuk a szót, Ligeti György frontembernek: "tavaly, a lemezfelvételek idején a magánéletem miatt nem tudtam vállalni a produceri teendőket is, és végül emiatt a lemez nem is úgy szólal meg, ahogyan szerettük volna. Leginkább ez a Love/Hate című dalnál fájt, mert ez a zenekar egyik közös kedvence az albumról és úgy éreztük több is van benne annál. Így aztán felvettük újra, és ráadásként készítettünk hozzá egy magyar nyelvű változatot is, mert egyre inkább pozitív fogadtatásban részesülnek ezek a törekvéseink. Azok a dalok, amiket slágeresnek gondolunk a jövőben is így készülnek majd. Most tehát úgy szól a szám, ahogyan már nekünk is tetszik ezért klipet is forgattunk hozzá. Tulajdonképpen arról az egyszerű dologról szól, amikor egy párkapcsolat majdnem jól működik, de egy apró dolgon végül elbukik."

A We Are Rockstars a jövőben már - egyelőre - nem gondolkodik újabb nagylemezben, ehelyett kisebb egységekben, nagyjából hármasával szeretné megjelentetni születő új dalait. "Úgy döntöttünk, hogy nem egész lemezeket adunk ki, mert a 10-12 dal között egyszerűen elsikkadnak a slágerek. Mostantól ha megvagyunk néhány új dallal, akkor azokat ki is fogjuk adni és az általunk legjobbnak gondoltat klippel is megtámogatjuk. Az első három új dal már készen is van, valószínűleg jövő év elején, de még az is lehet, hogy év végén ki is adjuk őket."

Előbb azonban még az előző album utolsó klipes dala következik, amelyhez a videót MYGL (Amber Smith, The Poster Boy, The Qualitons, Tudósok, MYGL) forgatta. A zenészként is ismert rendezőt az Ő vagy én kezdődallama inspirálta. ebből született meg az elvonulás, a puritanizmus, az idegen világ és a diszkomfort témáit körbeölelő történet: "szerintem senkinek nem fog elsőre lejönni. De ez nem is baj, végül is egy klip nem egy film. Inkább a dalról szól, mint a történetről."

Aki mégis szeretne a sztori mögé látni, annak némi útbaigazítást ad MYGL: „a klip valójában csak egy összefoglalója, egyfajta végkifejlete az előzményeknek, nem más, mint egy meggondolatlan döntés következménye. A zenekar elvonultan él, a természetben, a maguk kis világába fordulva, szektaként. A lány (akit Erdős Viki alakít) belecsöppen ebbe a kis világba, idegenként és ártatlanul, és természetesen több zenekartagot is kiszemel magának, mint potenciális szeretőt, de mindez nem valósulhat meg, hisz idegen, nem ebből a világból való. Így kapcsolódik a számhoz a történet, miszerint el kellene végre döntenie a pár tagjainak, hogy kit is választanak majd a végén, de ez nem történik meg, a zenekar pedig megelégeli a hezitálást, és a végén "visszaküldi" abba a világba, ahonnan érkezett”.

Hogyan is kapcsolódnak össze a neonfények és a vidéki életérzés? „Mindenképp szerettem volna valami trükköt, amiről lehet beszélni, találgatni, mi az, és igyekeztem ezt a történettel összekapcsolni. Hát így lettek ezek a világító neonbigyók, amik jelzik, hogy a lány nem erről a világról való, és birtokában van egyfajta mágiának“ – magyarázta MYGL.


a We Are Rockstars legközelebb a Klaxons előzenekaraként játszik az Akváriumban november 23-án, Facebook-eseményoldal


az Ő vagy én MYGL által rendezett videója: 


és a dal angol nyelvű változatának, a Love & Hate-nek a klipje: 

https://recorder.blog.hu/2014/11/17/klippremier_we_are_rockstars_o_vagy_en_love_hate
Klippremier! We Are Rockstars: Ő vagy én / Love/Hate
süti beállítások módosítása