We Are Rockstars: Second (albumpremier)

2013.06.04. 19:00, rerecorder

we are rockstars.jpg

Az egykori Puzzle-frontembere, a Lemeztáska rovatunkban múlt héten szereplő Ligeti György által, egykori Puzzle- és egyéb hazai indiezenekarok tagjaiból verbuvált, 2010-ben alakult We Are Rockstars már 2011-es, Let It Beat című első albumának premierjét is a Recorderen tartotta (ez a lemez az idei, 2013-as Fonogram-díjátadón kapott jelölést Modern pop-rock kategóriában), és a frissen elkészült slágeres második, Second című nagylemez is nálunk startol (miután a Petőfi Rádióban nemrégiben már szerepelt egy nem végleges keverésű verzióban).

we are cover.jpgA We Are Rockstars már bemutatkozásakor is nagyon fülbemászó, erős dalokkal teli lemezt írt, most egy picit még szintisebb, poposabb és masszívabb lett a végeredmény, amit nagyon jóleső hallgatni. Ligeti György frontember mesél arról, hogy mennyiben volt más elkészíteni ezt az új albumot. "Nem volt változás a munkamódszerben: már az előzőnél is az volt a cél, hogy olyan dalokat írjunk, amilyeneket szeretnénk hallani a radióban, tv-ben, de nincsenek. Szóval ugyanúgy csináltunk mindent. Ha van egy ötlet, amit valaki hoz próbára, azt kidolgozzuk és kész a dal, lehet felvenni. Hála Istennek rossz ötletet nem hoz senki, úgyhogy nagyon egyszerű dolgunk van. A dalok többségenek az alapját ezen a lemezen Szijártó Tomi hozta (a zenekar billentyűs-dalszerzője - a szerk.), így egy picit szintisebb a hangzás, mint az előző lemezen, ami nem is baj, akartunk egy masszív poplemezt csinálni és azt hiszem ez sikerült is. A felvételek is ugyanúgy készültek, bár most visszatértünk a WAR Studio 1-be, ahol az első dalainkat, a Run, Run-t és a You Are Right-ot vettük fel. A keverést viszont idén nem vállaltam, ezért az Sellyei Tamás érdeme, a masterrel együtt."

Megkérdeztük az énekes-gitáros-dalszerzőt a kedvenc dalairól is: "tulajdonképpen minden dal kedvenc ezen a lemezen. Mindegyik más miatt. A szövegek mindenhol megtörtént sztorik, amik velem/velünk estek meg az évek során. De általában a kedvenceim mindig a legszemélyesebb dalok, amelyek sokszori hallgatás után is adnak valami újat, nem ürülnek ki. Ilyenek a Without You I'm Nothing, a Fall Apart, a Paperback On The Shelf és a Like A Rockstar. De tényleg mindegyiket mondhattam volna, ezt most annyira jónak érzem..."


a Second című teljes második We Are Rockstars-lemez:


az új albumot beharangozó rövid videó:


ez pedig egy friss Coca Cola-reklám a We Are Rockstars zenéjével:

https://recorder.blog.hu/2013/06/04/we_are_rockstars_second_albumpremier
We Are Rockstars: Second (albumpremier)
süti beállítások módosítása