Klip- és dalpremier! MYGL: Loveia

2014.02.14. 12:00, rerecorder

MYGL_VIDEO.jpg

A MYGL az Szőke Barna, számos zenekar (Qualitons, Hó Márton és a Jégkorszak, Nemjuci, Planet55) gitárosának szólóprojektje, amellyel gitárzene helyett elektronikus tánczenét készít. Ugyan már a MYGL is évek óta aktív, de a közönség eddig csak remixeket hallhatott, most viszont debütál a My Girlfriend's Laptop-ból képzett mozaikszó-projektnév első hivatalos dala (Loveia számcímmel) - stílusosan Valentin-napon és rögtön egy klippel is!

MYGL_PRESS.jpgA zenélés mellett grafikusként és klipkészítőként (Poster BoyAmber Smith, Hó Márton, Tudósok) is ismert Szőke Barna elektronikus zene iránti szeretetét éli ki a MYGL-lel, eddig remixeket (Hangmás, Anima Sound System, Bajdázó, Kerekes Band, Qualitons) hallhattunk tőle, de most itt a szerelem által inspirált "chill-trance-bass-es" első dal is. A fülcsiklandozó ütőshangokra épülő, hatásosan pulzáló Loveia persze klippel együtt debütál, amit természetesen teljes mértékig Barna készített, át is adjuk a szót az alkotónak: „Ez az első dal amivel hivatalosan is kezdetét veszi az MYGL. Remélem sikerül vele a következőket elérnem: szeretetet és világbékét. A klip a műfaját tekintve dráma. Szerettem volna, ha hangulatban kicsit ellene megy az alapvetően gyermeteg főtémának, amivel a szám is kezdődik. A történet rém egyszerű. Két lány csapdát állít egy tipikus hősszerelmes fiúnak, aki természetesen belesétál a csapdába, így válva a lányok áldozatává. Persze ez olyan lassan történik, hogy szerintem senki nem érti majd meg…” – mondta a Recordernek a videóról Barna.

A gyártása viszonylag rövid időn belül lezajlott, az a pár statikus kép, amit csak néhány másodpercig láthatunk a klipben átvezetőnek, több ideig készült mint maga a klip! Szeretném nagyon megköszönni nekik, hogy megvalósulhatott: Pankának, Tikának, Undosnak, Matyinak és Dávidnak!”

A dalnak és klipnek lesz ma (február 14-én) egy hivatalos megjelenési bulija is, mégpedig a Központban, Facebook-eseményoldal

a Loveia című dal és annak klipje itt debütál tehát:


ez pedig a Bajdázó Elszállt a madár című dalához készült MYGL remix:

https://recorder.blog.hu/2014/02/14/klip-_es_dalpremier_mygl_loveia
Klip- és dalpremier! MYGL: Loveia
süti beállítások módosítása