Közösségi finanszírozással jelentetné meg új lemezét a Qualitons

2014.01.06. 11:25, rerecorder

qualitons_1.jpg

Ugyan már egyre több példa igazolja, hogy a közösségileg finanszírozott lemez- és klipkészítés Magyarországon is működik (lásd: Óriás, Zagar), még talán mindig nem elég bátran fordulnak ehhez a módszerhez a hazai előadók, most viszont a Qualitons így tesz és az Indiegogo-n gyűjt pénzt a már részben rögzített második stúdiólemezének cd-n és vinylen való megjelentetéséhez és egy hozzá tervezett videóhoz.


2012 vége óta kissé átalakult formában (G. Szabó Hunor énekes dobokról gitárra váltott és Hock Ernő basszusgitáros-énekes, Szőke Barna gitáros mellé Boros Levente dobos valamint Menyhei Ádám billentyűs érkezett) folytatja tevékenységét a Qualitons, mely a hatvanas-hetvenes évek magyar soul-beat-pszichedelikus zenei hagyományait újította fel, eleinte főleg instrumentális zene formájában, több feldolgozással, de dolgozott Kovács Katival, adott ki koncertlemezeket (2008-ban és 2009-ben), majd 2010-ben a német Tramp Records-nál a saját szerzeményeket tartalmazó Panoramic Tymes című stúdióalbumot is. A több billentyűst is elfogyasztó zenekar ezúttal már az énekre több hangsúlyt fektetve és a garázsosabb, pszichedelikusabb megszólalás felé nyitva (ezt mutatta már a 2012-es Life Awaits című klipes dal is) 2013 októberében az egykori Bem moziban kialakított zenekari próbahelyen/stúdióban rögzítette második albumának alapjait.

A ZENÉT FINANSZÍROZZA LEGEREDMÉNYESEBBEN A KÖZÖSSÉG.

Ezt a 11 számot szeretnék 2014 márciusában megjelentetni, de már kiadó nélkül dolgoznak, így a fennmaradó ének- és kiegészítő hangszeres részek rögzítéséhez, utómunkához, valamint a cd-k, vinylek fizikai legyártáshoz és egy videókliphez az anyagi támogatást az indigogo-n keresztül szeretnék összegyűjteni (4000 dollárról van szó). Több csomagra lehet befizetni, kezdve a sima támogatástól (2 dollár), a digitális letöltésen át (8 dollár), a póló (15 dollár), cd (20 dollár), vinyl (30 dollár) előrendeléséig, és ezek mindenhogyan kombinált változatáig, sőt, akinek van egy jó dalszövege és fizet 500 dollárt annak dalt is ír belőle a zenekar. A legmagasabb tétel 1000 dollár, ezért cserébe szerepelni lehet a majdan elkészülő videóban.

Ezen az Indiegogo-linken lehet beszállni a második Qualitons-lemez elkészítési költségeibe.


ez pedig a zenekar indiegogós videója:

Címkék: the qualitons
https://recorder.blog.hu/2014/01/06/kozossegi_finanszirozassal_jelentetne_meg_uj_lemezet_a_qualitons
Közösségi finanszírozással jelentetné meg új lemezét a Qualitons
süti beállítások módosítása