Dalkommentár és -hallgató! Quimby: Hajnali pszicho

2013.11.25. 09:43, rerecorder

quimby fefe.jpg

A Quimby a szigetes Csodaország-koncertje és nyáron megjelent könyve után befejezte legújabb stúdiólemezét, a december 1-én megjelenő Kaktuszligetet. A Kicsi ország című 2010-es legutóbbi soralbum után ezúttal egy spontánabb, koncentráltabb lemezanyag állt össze, melynek dalait a hivatalos fizikai megjelenésig naponta egyesével, a Deezeren mutatják be. A felvételek a Recorderen is meghallgathatók (csak az adott premiernapon) és akárcsak a Kicsi ország esetében, ezúttal is itt olvashatók Kiss Tibor - és a zenekar más tagjainak - első dalkommentárjai. A lemezt nyitó első négy felvétel (Kivándorló Blues, Unbekannte Schmerzen, Senki se menekül, Lámpát ha gyújtok) után ma a Hajnali pszicho követezik.

A Kaktuszliget digitálisan december 1-én, fizikai formában december 2-án jelenik meg (az iTunes-on már kedvezményes áron előrendelhető, az elővásárlók egy sehol sem elérhető dalt rögtön megkapnak ajándékba és három, Szigeten rögzített koncertfelvétel (Legyen vörös, Kivándorló Blues, Állatok a legelőn) pedig csak az előrendeléshez jár, utána már nem lesz elérhető). A lemezt december 4-én dedikálja a zenekar a Muzikumban (Facebook-eseményoldal), a dedikálás után az Ian Siegal Band játszik. Bár az ország több nagyvárosában lesznek Quimby-fellépések december végéig, Budapesten legközelebb december 28-án látható a szextett, a Kaktuszliget bemutató koncertje az Indoor Fesztiválon lesz (Facebook-eseményoldal).

A képzeletben sivatagos-kaktuszos tájban született új dalokat jellemzi a filmes látásmód, egyes szerzemények "westernes-countrys keretet, mások fojtott-fülledt hangulatot kaptak. Még a sok munkacím is erre rímelt,
mint egy hangulati layer, amely végigvonult az egész lemezanyagon, amely ehhez a sivatagos miliőhöz hasonlóan mégis sokszínű" - nyilatkozta az albumról a zenekar.

A Hajnali pszicho című szám az ötödik a Kaktuszligeten, Kiss Tibor kommentárja a szerzeményhez. „Adva van egy kép, melyben valahol valamikor hajnalban egy csávó hétköznapi igazságokról filózik az ébrenlét és az álom határán. Szürreális párkapcsolati tréning alfában. Enyhén latinos ízű monoton sámánriff viszi a dalt a semmi közepe felé, hogy aztán valahol kitörjön akár egy vulkán, majd a hamu és a pernye alatt újra összerendeződjenek a megmaradt harmóniák. Kicsit beteg.”

NEM AKARSZ LEMARADNI A HOLNAPI QUIMBY-SZÁMRÓL SEM? KÖVESD A RECORDERT A FACEBOOKON, ÍGY RÖGTÖN OLVASHATOD AZ ÚJABB ZENEKARI KOMMENTET IS!

a Hajnali pszicho itt hallgatható végig:


a zenekar közzétett egy előzetest is, az albumsampleren a lemez összes dalából hallható részlet:

Címkék: quimby dalkommentár
https://recorder.blog.hu/2013/11/25/dalkommentar_es_-hallgato_quimby_hajnali_pszicho
Dalkommentár és -hallgató! Quimby: Hajnali pszicho
süti beállítások módosítása