Heti Top 10: a legprofánabb klipek papokkal (18+)

2013.05.12. 21:14, Frontrecorder

letthereberock.jpg

A héten nagy vihart kavart David Bowie új klipje (a YouTube-ról a felkerülése napján levették, de már újra nézhető), amelyben papok viselkednek hivatásukkal összeegyeztethetetlen módon. A videó illeszkedik a reverendát viselő egyházi személyeket szentségtörő, istenkáromló helyzetben/szerepben láttató kisfilmek sorába - ezekből válogattuk össze a tíz szerintünk legdurvábbat. Figyelem. halmozottan korhatáros tartalom, amely sértheti egyes olvasóink vallásos érzékenységét.

10. Brooke Candy: Pussy Make The Rules feat. Lakewet

Kezdjük egy kivétellel, azaz nem egy papos, hanem egy blaszfémikus apácás videóval. Azt gondoltuk, hogy ezen a téren Lady Gaga Alejandro-ját nem lehet túlszárnyalni? Tévedtünk, a rapper-sztriptíztáncosnő Brooke Candy-nek legújabb klipjével sikerült:

9. Marilyn Manson: Born Villain

Folytassuk egy újabb durva képorgiával, amelyben még a pap a legkevesebb! Az Antikrisztus Szupersztár és zenekara tavalyi albumának címadó dalához a színész Shia LaBeouf rendezett egy iszonyúan szürreális és beteg videót, amelyet Shakespeare Macbeth-je mellett olyan filmek ihlettek, mint A szent hegy (Alejandro Jodorowsky) és az Andalúziai kutya (Luis Buñuel és Salvador Dalí). Manson több szerepben is feltűnik, így okkultista papként is.

8. Pet Shop Boys: It's A Sin

Az első klip, amelyet Derek Jarman a brit szintipop-duónak rendezett 1987-ben. A kisfilmben a hét főbűnt látjuk megszemélyesítve, mialatt az énekes Neil Tennant inkvizíciós pere zajlik, csuhás papok vezetésével.

7. AC/DC: Let There Be Rock

Ebben az 1977-es ősklipben az énekes Bon Scott egy templomban prédikál, a többiek pedig ministránsfiúknak öltözve nyomják a rockot. 

6. Black Grape: Reverend Black Grape

Shaun Ryder Happy Mondays utáni, rövid életű zenekarának 1995-ös bemutatkozó kislemezdala a szövegével váltott ki vitákat, nevezetesen azzal a néhány sorral, mely szerint a Vatikán aranyért cserébe együttműködött a nácikkal a második világháború alatt. A klipben ehhez képest "csak" Ryder és a rapper Kermit alakítanak kettős életű papokat.

5. Type O Negative: Christian Woman

Egy fiatal lány szexuális fantáziálása a keresztre feszített Jézussal, a papi reverendát viselő Type O Negative-frontember (az amúgy római katolikus családban nevelkedett, és 2010-ben elhunyt) Peter Steele ördögi tekintetétől kísérve, 1993-ból.

4. Ghostface Killah & Adrian Younge: Rise of the Ghostface Killah

A Wu-Tang Clan-rapper Ghostface Killah és a producer Adrian Younge április közepén megjelent 12 Reasons To Die című konceptalbumának első kislemezdalához egy véres, a hetvenes évek olasz horrorfilmjeit minden tekintetben megidéző klip készült. Egy katakombában vagyunk egy titokzatos fekete misén (?), miközben egy maszkos gyilkos szedi áldozatait - a szertartást celebráló pap sem kerülheti el a végzetét.

3. Yeah Yeah Yeahs: Sacrilege

A jóképű, fiatal papot is ágyba viszi a megrögzött házasságtörő nő a Yeah Yeah Yeahs nemrég megjelent új albumát beharangozó dal súlyos klipjében, amelyről bővebben írtunk itt.

2. Wavves: Sail To The Sun

"Mert mit látunk a Sail To The Sun videójában? Egy papot, aki sietve hagyja el Isten Házát, hogy megegyen pár nem aszpirinnek tűnő tablettát, majd bevásároljon még a helyi dílernél, végül két prostituáltat tessékeljen be egy rokonszenves kéjhajlékba." - írtuk a Nathan Williams egyszemélyes beach-pop-punk zenekarának Afraid Of Heights című albumát felvezető klipről.

1. Rammstein: Rosenrot

A német sokk-metál zenekar 2005-ös albumának címadó dalához készült, középkorban játszódó kisfilmben néhány szerzetes (a Rammstein tagsága) egy faluba látogat, az egyikük (Till Lindemann énekes) beleszeret egy gyereklányba (egy akkor 14 éves román fotómodell), ami végzetes hibának bizonyul...

https://recorder.blog.hu/2013/05/12/heti_top_10_a_legprofanabb_klipek_papokkal
Heti Top 10: a legprofánabb klipek papokkal (18+)
süti beállítások módosítása