Elektromos híráram a Pet Shop Boys-tól

2013.04.30. 15:49, Frontrecorder

pet-shop-boys-2013.jpg

Megvan az Electric című közelgő Pet Shop Boys-album pontos megjelenési dátuma, borítója, dallistája, plusz van a duóról új sajtófotó (lásd fent) és itt az első klip is. Villamossági híreink következnek.


Tehát akkor, az információk szép sorjában: Neil Tennant és Chris Lowe 12. stúdiólemeze július 15-én érkezik a veterán brit szintipopperek x2 nevű saját kiadója és a Kobalt Label Services gondozásában. Az albumon (alább látható a londoni Farrow által tervezett borítója) kilenc új felvétel szerepel; nyolc saját, illetve a Last To Die című 2007-ben megjelent Bruce Springsteen-dal feldolgozása. A Thursday című számban a brit rapper-énekes Example hallható. Az Electric teljes dallistája:

3776.jpg1. Axis
2. Bolshy
3. Love Is A Bourgeois Concept
4. Flourescent
5. Inside A Dream
6. The Last To Die
7. Shout In The Evening
8. Thursday
9. Vocal

Az 50 perces nagylemezt Londonban, Berlinben és Los Angelesben vették fel az elmúlt fél év során, Stuart Price produceri irányításával. Az Elysium befelé forduló, elmélkedő hangvételű dalaival szemben az Electric energikus anyaga - amelynek elkészítéséhez mai csúcsszoftvereket éppúgy bevetettek, mint ősrégi analóg szintetizátorokat és dobgépeket - a táncparkettet célozza meg. Price szerint ez a Pet Shop Boys-lemez az 1986-os Disco című remix-gyűjteményre hajaz, abban a tekintetben, ahogyan a rövid popdalos hangszerelési megoldásokat a hosszú tánczenei számok felépítésének tágabb kereteibe helyezi. "Az volt a lényeg, hogy a végeredmény szórakoztató legyen és táncolható" - állítja a producer. Nos, ez maradéktalanul fennáll az Axis című, a nyolcvanas évek italo disco- és Hi-NRG-hangzását aktualizáló beharangozó kislemezdalra, amelynek ma tették közzé retro-futurisztikus látványvilágú klipjét, íme: 

Címkék: pet shop boys
https://recorder.blog.hu/2013/04/30/elektromos_hiraram_a_pet_shop_boys-tol
Elektromos híráram a Pet Shop Boys-tól
süti beállítások módosítása