Sufjan Stevens ismét megőrült karácsonyra

2012.11.21. 09:24, recordernews

sufjanxmas.jpg

Az indie folkos barokk pop modern poszterfiúja, ahogy már tavalyelőtti lemezajánlatunkban is neveztük őt, újfent hódol annak, amiben nagyon jó: saját, elvetemült karácsonyi fixációjának. Sufjan Stevens 2006-ban már kiadott egy öt EP-ből álló boxot Songs for Christmas címmel (42 dallal), amit idén követett a Silver & Gold: Songs for Christmas, Vols. 6-10 címet viselő folytatás. Ez már 58 őszinte dalt tartalmaz, és hajtogatható ünnepi papírdíszt, és nyolcvan oldalas füzetecskét, benne kritikus hangvételű esszével az ünnep természetéről, és... ennyi már elég is, hogy lássuk, az indie-körökben ünnepelt, egyébként hithű keresztény dalszerző mennyire fogékony a témára. Ráadásul most hét, súlyosan bizarr videót is mellékelt az ünnepi rögeszméhez. 

A RECORDEREN MEGHALLGATHATÓ STEVENS ELŐZŐ, MÉG MINDIG REMEK NAGYLEMEZE IS.

A promóciós célok szolgálatába állított, az amerikai néplélek kiforgatásával sajátosan blőd hatást elérő klipek Friendship Slay Ride (nagyjából: barátsággyilkos menet) néven futnak, és látunk benne kamu Monster Truck show-t, kamu ügyvédiiroda-reklámot, kamu komédiát, illetve Rosie Thomas énekesnő szódásszifon-szemüveges, idegesítő alteregóját, Sheila Saputo-t is több epizódban. És persze magát Stevenst.

De félre a kifejezéstelen szavakkal, mindezt látni kell, mutatjuk is sorban - a legvégén pedig bebökjük a teljes új albumot, meghallgatható formában, ha már ezért volt a sok hűhó. Kapaszkodni ér.

Címkék: sufjan stevens
https://recorder.blog.hu/2012/11/21/sufjan_stevens_ismet_megorult_karacsonyra
Sufjan Stevens ismét megőrült karácsonyra
süti beállítások módosítása