Piresian Beach: Fuck Your Mind – a teljes album!

2011.07.12. 14:10, -recorder-

Az áprilisi Record Store Day alkalmából adott alkalmi akusztikus lemezboltkoncertje idején már bemutattuk a győri származású, Budapesten alkotó dalszerző-gitáros-énekesnő Németh Zsófia lo-fi hálószobaprojektjét, a zeneblogok világában szép nemzetközi hírnevet szerzett Piresian Beach-et – és annak összes addig publikált szerzeményét. Az EP-k és a különféle válogatásokon való közreműködések után a huszonéves művésznő most előállt első albumával: a tavasz végén és nyár elején rögzített tízszámos Fuck Your Mind premierjére július 11-én került sor az Unholy Rhythyms nevű San Franciscó-i blogon, mely a tavalyi év végén az ötszámos Parttalan EP-nek is megadta a kezdőlökést. „10 szarul szóló szám romantikával, önértékelési zavarokkal, norvég hatásokkal, sötét és világos visszhangokkal, random szövegekkel, és hát amilyen hülye vagyok, magamat is jól beledarálgattam” – jellemzi Zsófi az elődeinél durvább és energikusabb, a hatvanas évek pre-punk garázs-rockjához jobban közelítő visszhangos-hipnotikus lemezanyagot, mely mostantól már itt a Recorderen is meghallgatható, sőt le is tölthető.

A lemezt egy gitárral, egy számítógéppel, egy – a járatosabbak által egyöntetűen megmosolygott – hangszerkesztő programmal, plusz különböző delejes effektekkel csináltam. Azt hiszem fejlődtem technikailag is, de nem ez volt a lényeg, hanem inkább az, hogy jobb számokat írjak, mint korábban” – mesélte a Recordernek az alt hangú énekesnő, aki e pillanatban épp azon tanakodik, hogy képes lenne-e egyedül rögzített dalait élő zenekari koncert keretében is közönség elé vinni. „Színpadra áttenni ezt az egészet hangulatostul-hangzásostul elég nehéz feladat, de ezen dolgozunk most a próbateremben. Úgy vagyok/vagyunk vele, hogy csak akkor van értelme ezzel a részével is foglalkozni, ha kellően bele tudunk marni vele a közönségbe.

A Fuck Your Mind című Piresian Beach-album itt hallható:

a teljes lemezanyag az alábbi linkről tölthető le:
http://www.mediafire.com/?5w274gzr55mr3ld

Piresian Beach : Fuck Your Mind
(2011)

1. Heaven (intro) (0:57)
2. Take Me (2:22)
3. Enemy (2:32)
4. Cry (2:37)
5. Nerdy (1:26)
6. Fuck Your Mind! (2:22)
7. Purrzum (2:21)
8. Workin On A Summer Day (2:54)
9. You're Not A Little Girl Anymore (1:16)
10. Heaven Spits Me Out (3:03)

a Fuck Your Mind album felkiáltójeles címadó dalához az énekesnő a YouTube-csatornájára feltöltött egy videót is, melyet Fekete Dávid vágott össze az Andalúziai kutya című Buñuel-klasszikus képeiből:

a Fuck Your Mind! egy korábbi keverésében már szerepelt a magyar „hálószobazenei” projektekből csemegéző Cheap Music (Hungarian Lo-Fi Vol. 2) című júniusi SoundCloud-válogatáson is – ha már az előző Piresian Beach-cikkünk alján meghallgatható volt a Hungarian Lo-Fi Volume 1 című téli összeállítás, akkor álljon itt most ez a kettes számú nyári dalgyűjtemény is:


http://piresianbeach.bandcamp.com

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: piresian beach
https://recorder.blog.hu/2011/07/12/piresian_beach_fuck_your_mind_a_teljes_album
Piresian Beach: Fuck Your Mind – a teljes album!
süti beállítások módosítása