Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 42. hét

2010.10.27. 08:54, -recorder-

A KHT10 mindig a legújabb popdalokról szól, amiket a Gumipop-csoporthoz tartozó szerző jónak tart és szeret, többnyire a Recorderen kedvelt zenei irányzatokból válogatva. A számokról csak pár mondatos rövid leírás engedélyezett. A tíz dal rögtön meg is hallgatható (az esetleges letöltési lehetőségeket külön jelezzük a szövegben).
 
 
Először úgy indult, hogy kizárólag ártalmatlan popdalok szerepelnek az e heti playlisten. Végül csak majdnem: az első hét számról mondható el, hogy könnyedén fülbemászó, az utolsó három kilóg.
 

 

 

Robyn: Indestructible
Koncepció a köbön! Az idei Body Talk lemezsorozat harmadik része november végén jelenik meg (az már igazi album lesz: az előző két minialbumról öt-öt dal öt újabb dallal kiegészítve). Ez lesz róla a kislemezes szám, amit akusztikus szimfonikus verzióban már ismerhettünk a szeptemberi Body Talk Pt2 lemezről (érdekes, hogy az előző kislemezdal, a második minialbumról kimásolt Hang With Me is ott volt már akusztikus verziójában a lemezsorozat első részén).
http://www.robyn.com/
 
 
Lykke Li: Get Some
Maradunk Svédországban! Visszatér 2008 egyik legnagyobb blogkedvence: itt az ingyenesen letölthető első kislemezdal a stockholmi dalszerző-énekesnő közelgő második albumáról. A B-oldal szintén letölthető Lykke saját weboldaláról.
http://rcrdlbl.com/2010/10/25/download_lykke_li_get_some
http://www.lykkeli.com/get_some/index.htm
 
 
Gospel Music: Automobile (feat.Tracey-Ann Campbell)
Az amerikai Black Kids basszgitárosának Owen Holmesnak a projektje Duettes címmel ad ki egy EP-t az imádnivaló Fierce Panda cégnél. Ebben a számban a skót Camera Obscura énekesnője a partner. A másik négy dal közreműködői: Cassie Ramone a Vivian Girlsből, Shirley Simms a Magnetic Fieldsből, a francia énekeslány, SoKo és – hogy egy férfi is legyen – a két héttel ezelőtt lezsenizett brit Darren Hayman.
http://gospelmusicfla.com/
 
 
Darwin Deez: Constellations
Újrakiadás! Majd elfelejtettem, milyen fenomenális tapsolás van ebben a számban! Az összkép pedig olyan, mintha egy lecsupaszított egyszemélyes demóverziója lenne a Strokesnak. A Constellations volt az amerikai Darwin Deez bemutatkozása 2009 őszén, azóta megjelent azonos nevű zenekarának első nagylemeze, múlt héten pedig hivatalosan Top 10-es cool srácnak lett minősítve az NME által. A dalt pár hét múlva megint kiadják új remixek kiséretében, hátha most több embert érdekel.
https://www.youtube.com/watch?v=37sKI7d7-xA
 
 
Miss Davina Lee: Come On!
Még egy bemutatkozó kislemezes szám. Egy hónapja jelent meg, azóta nem tudtam megunni a Karen O-ra emlékeztető nyávogós éneket. Sajnos a többi számban normálisan énekel a csaj. Nem sikerült kiderítenem, hogy a képeken látható ötfős zenekart vagy csak énekesnőt takarja a név. („A nevem Davina és én vagyok a missdavinalee főnöknője, de sehol sem lennék a zenekari társaim, Angus, Gareth, Jenny és Roald nélkül. Én írom a dalokat, aztán együttesen dolgozzuk ki a hangzást” A gitáros-énekesnő neve Davina Lee Cooke, a zenekaré missdavinalee, egybeírva és mostanában már kis kezdőbetűvel – a szerk.)
http://www.myspace.com/missdavinalee
 
 
Oh Land: Sun Of A Gun
Augusztusi feltűnése óta folyamatos kedvenc a világhálón, bármelyik zeneblogról ingyenesen letölthető, slágeres elektro-pop koppenhágai lánytól. Októberben hivatalosan is kijön egy multinacionális kiadónál.
http://www.myspace.com/ohlandmusic
http://kickkicksnare.com/2010/08/05/oh-land-sun-of-a-gun/
 
 
Generationals: Trust
Még egy blogsláger, de ez szuperfriss! Ki hinné, New Orleansban léteznek fülbemászóan gitározós indie zenekarok. A Generationals tavaly kiadott egy nagyon kellemes albumot (Con Law), most meg egy EP-t fognak, amelyen ez a címadó szám.
http://forwardmusic.wordpress.com/2010/10/14/generationals/
http://www.myspace.com/generationals
 
 
Grinderman: Hyper Worm Tamer (UNKLE Remix)
Szintén hihetetlen: váratlanul jó dolog sült el az öregek otthonában! Az általam tíz éve leírt UNKLE készített egy egész jó remixet a Grinderman 2 album önmagában is csodálatos következő kislemezdalához, a Worm Tamerhez.
https://www.youtube.com/watch?v=T4rDZH0Dakc
 
 
Cerebral Ballzy: Insufficient Fare
Nem tagadom, az NME idei kúllistájának hatására tettem be a brooklyni multikulti hardcore zenekar aktuális dupla A-oldalas kislemezének egyik számát. Tényleg jó.
https://www.youtube.com/watch?v=OQRMr7KxZzo
 
 
Si Cranstoun: Dynamo
Végezetül a kakukktojás. Nem 1959, hanem 2010! A Past Perfect rovat aktuális neo-soul cikksorozatához idomulva, íme a Reet Petite friss továbbgondolása. Mondjuk zeneileg inkább neo-rock’n’roll, de az énekhang a soul legenda Jackie Wilsont idézi. Simon Cranstoun korábban a Dualers tagjaként bátyjával közösen ért el kisebb sikereket a brit slágerlistán – ez az első szólókiadványa.
https://www.youtube.com/watch?v=fz2kgZqjvxE
http://www.sicranstoun.com/   

 

összeállította: Lévai János

https://recorder.blog.hu/2010/10/27/kepzeletbeli_heti_top_10_2010_42_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 42. hét
süti beállítások módosítása