A boszorkánytól a bolgár autónepperig – ezek a klubkoncertek várnak ősszel

2024.09.13. 10:00, trecorder

bambie_thug.jpg

(X) Bár a nyárnak és a fesztiválszezonnak vége, a klubokban csak most indul újra az élet. Ősszel bőven lesz miből válogatnunk a Live Nation kínálatát nézve: először lép fel Budapesten az extravagáns ír eurovíziós sztár, Bambie Thug, új lemezét mutatja be a Health és a Frank Carter & The Rattlesnakes is, visszatér hozzánk a koncertrekorder Frank Turner and The Sleeping Souls és először láthatjuk élőben Magyarországon a METZ-et.

Bambie Thug

A nyitóképünkön látható Bambie Thug, ír előadó, extravagáns, általa csak ouija-pop-ra keresztelt zenéjével tűnt fel az idei Eurovíziós Dalversenyen Írország színeiben, a Doomsday Blue pedig a hatodik helyre varázsolta az énekest. Bambie Thug koncertjei szeánszszerű, látványos előadások, hamarosan pedig mi is részt vehetünk első budapesti jelenésén, szeptember 19-én az Akvárium Klubban.

Bulgarian Cartrader

A Bulgarian Cartrader Daniel Stoyanov bolgár énekes és producer, aki emögé a művésznév mögé rejti néhol ironikus, néhol nagyon is önéletrajzi ihletésű, motorolajtól és a Halley-üstököstől fűtött indie dalait. A dalszerző már több ismert előadó zenéjét jegyezte, most pedig Bulgarian Cartrader név alatt összeszerelte minden szenvedélyét, gázt adott és egyenesen száguld az ismertség felé. Hamarosan mi is megismerhetjük, szeptember 29-én a Dürer Kertbe gurul be turnébuszával. 

Jann
Jann különleges hangterjedelme egyenesen a varsói operáig vezette őt, majd Londonba költözött zenei tanulmányai miatt. Első dalát 2021-ben jelentette meg, egy évvel később pedig meg is érkezett az átütő siker a Gladiator megjelenésével. Korábban a BUSH-on már hallhattuk dalait, most pedig első önálló koncertjével érkezik a Dürer Kertbe október 20-án.

Health

A Los Angeles-i industrial-rock zenekar, a Health éppen csak lelépett a Budapest Park színpadáról, ahol a Bring Me The Horizon vendégeként játszottak, máris bejelentette őszi budapesti koncertjét, ugyanis október 26-án önállóan is visszatérnek, hogy az A38 Hajón mutassák be Rat Wars című friss albumukat.

Frank Carter & The Rattlesnakes

A brit punk színtér 2015-ben berobbant üdvöskéi, a Frank Carter & The Rattlesnakes év elején jelentkeztek új, Dark Rainbow című lemezükkel, amelyen déli gótikus balladák és dúdolós alt-rock is helyet kapott a frontember meghatározása szerint. Az új album világkörüli turnéja most Európába is elér, hozzánk október 28-án érkeznek meg, a Dürer Kertbe.

Frank Turner and The Sleeping Souls

Frank Turner az utánozhatatlan trubadúr, aki jövőre már a 3000. koncertjére készül, fáradhatatlanul járja a világot egyedül és zenekarával is. Az énekes-dalszerző 10. lemeze megjelenését ünneplendő 24 óra leforgása alatt 15 koncertet adott, 15 különböző városban, ezzel új rekordot felállítva, de november 3-án a Dürer Kertben is bemutatja az Undefeated dalait.

Joya Marleen

Joya Marleen ugyan csak most töltötte be a húszat, finom történetmesélő dalai, dalszerzői tehetsége miatt olyan, mintha már évtizedeket ölt volna a szakmába, szerzeményei azonban üdék és nagyon is maiak. A tehetséges svájci énekesnő koncertjein mindenkit rabul ejt erős kisugárzásával és táncra bátorító dalaival; október 30-án mi is megbizonyosodhatunk erről a Dürer Kertben.

First Hate

November 11-én újra Budapestre látogat a koppenhágai szintipop duó, a First Hate. A partyhimnuszoktól a lágy dallamokig mindent megtapasztalhat a magyar közönség is a Dürer Kertben, ami ismerté tette a dán párost.

METZ

Sokak régi kívánsága válik valóra, hiszen a 2007 óta aktív kanadai zaj-rock / punk trió először játszik Magyarországon, ráadásul áprilisban megjelent új, Up On Gravity Hill című nagylemezüket mutatják be november 10-én, a Turbinában. Merülj el a zenekar édes káoszában.

https://recorder.blog.hu/2024/09/13/a_boszorkanytol_a_bolgar_autonepperig_ezek_a_klubkoncertek_varnak_osszel
A boszorkánytól a bolgár autónepperig – ezek a klubkoncertek várnak ősszel
süti beállítások módosítása