Az érzelmes brit folkduótól a brazil metálig

2023.11.07. 15:30, trecorder

halocene_blue_background.jpg
(X) Novemberben igazán sokféle koncertből válogathatunk, legyen szó YouTube-on felkapott bulizenekarról, érzelmes folkról, pszichedelikus rockról vagy éppen a következő Arctic Monkeys-nak kikiáltott brit csapatról. A Live Nation novemberi kínálatából szemezgettünk.

Blackwater Holylight

A Blackwater Holylight, ahogyan a neve is mutatja, a kontrasztokról szól: a hangok folyékony konvergenciája, amely egyszerre nehéz, pszichedelikus, dallamos, félelmetes és gyönyörű. A portlandi garázs-folk-goth-rockzenekar november 10-én varázsolja el a hazai közönséget az Instantban, előttük pedig a frissen alakult Iron Jinn játszik majd.

Seafret

A brit akusztikus folkduó új lemezével tér vissza Budapestre. A Seafretről valószínűleg mindenkinek az Oceans című dal ugrik be – a klipjében szerepel Maisie Williams is –, vagy éppen a TikTokon is népszerű Atlantis. Legújabb dobásuk a Wonderland, amely összefoglalja a duó előző két évét, feldolgozva benne szívfájdalmat és veszteséget, elérve a szerelemig és az új élet okozta örömökig. Ezen a felemelő utazáson vehetünk mi is részt november 15-én a Dürer Kertben.

_dsc8612.jpg                                                                                                                                                                      /Seafret
Halocene

Tavalyi első sikeres budapesti koncertje után ismét hazánkba látogat az arizonai Halocene (nyitóképünkön). Vannak a zenekarok, a tribute zenekarok, a nosztalgiabulik és aztán van a Halocene, akik egyszerre mindhárom. A YouTube-ról befutott zenekar egyedi feldolgozásaival lett ismert, de saját dalokból sincs hiány. November 18-ig van ideje mindenkinek felkészülni az extrém színpadi látványra, és különleges hangzásvilágra. Fogadjunk, hogy a te kedvenc dalod sem marad ki az Analog Music Hallban!

Helmet

Page Hamilton már többször is kinyilatkoztatta, Budapest az egyik kedvenc városa, így már-már természetesnek mondható, hogy az őszi európai turnéból most sem marad ki szép hazánk. A zenekar ráadásul hét év után új lemezt jelentet meg ebben a hónapban, így november 25-én első kézből élvezhetjük a LEFT dalait az Analog Music Hallban.

The Sherlocks

A The Sherlocks könnyen lehet a következő Arctic Monkeys, mindenesetre az már biztos, hogy az elmúlt évek egyik legüdítőbb brit indie-rock zenekara. A yorkshire-i banda már olyan előadók előtt bizonyított, mint Liam Gallagher vagy a Kings of Leon, most pedig itt az ideje, hogy mi is táncolhassunk új dalaikra november 27-én, a Dürer Kertben.

Cavalera

Sepultura- és Soulfly-rajongók figyelem, brazil death metal headbang-találkozó november 30-án a Dürer Kertben, azaz visszatérnek hozzánk a Cavalera fivérek! A testvérpár a Sepultura két első lemezének újrafelvett verziójával indul turnéra: a Bestial Devastationt és a Morbid Visionst rögzítették újra. A Cavalera így friss lendülettel ragadja meg ezen albumok temetői esszenciáját, az elejétől a végéig bemutatva, hogy azok még a holtakat is felébresztik a kriptáikból.

https://recorder.blog.hu/2023/11/07/az_erzelmes_brit_folkduotol_a_brazil_metalig
Az érzelmes brit folkduótól a brazil metálig
süti beállítások módosítása